A Ti babátok "jó evő"?

Figyelt kérdés

8 és fél hónapos kislányomat sajnos csak 2 hónapos koráig tudtam kizárólagosan szoptatni, aztán kellett a tápi, amit eddig sohasem kifogásolt (BEBA HA pro start). 5-6 hó-tól kóstolgat, néha egyes ételekből akár 5-6 kanállal is megeszik (főleg abból, amit mi eszünk, amit külön neki főzök arról hallani sem akar max 2 kanál erejéig), de ennél többet nem nagyon szokott. Erőltetni semmit nem szeretnék, de szerintem ez kevés egy 8 és fél hónapos babának. Az első megfázás, most egy hete érte el, ez idő alatt inkább a 100%-os multi gyümölcslevet kezdte preferálni, viszont a tápot most már nem akarja elfogadni (azt legalább eddig itta napi 4x120 ml-t). Most így néz ki egy nap: reggel nem akar enni semmit! maximum egy kis gyümölcslevet és max 20 ml tápit. aztán alszik egy órát. délelőtt folyamán amikor én is reggelizek, megeszik egy reszelt almát+fél banánt, ezzel nincs baja. általában kér az én kenyeremből is egy keveset. többször próbálkoztunk tejpéppel, gabonapéppel, ezeket eddig mindig kiköpte...

délben abból amit neki csinálok ( főtt krumpli, répa, brokkoli, sütőtök,stb. csirkemell villával összetörve vagy turmixolva) nagy ritkán eszik 2 kiskanálnál többet. sokszor van, hogy mi is olyat eszünk, amit ő is ehet, akkor lecsúszik 5-6 kiskanál is. mielőtt délben megy aludni, még próbálkozok a táppal, de csak 20-30 ml sikerül. délután eszik 2-3 kanál joghurtot, pár harapás banánt, este ugyanazt amit délben (de ugyanolyan keveset) +kevés tápit. éjszaka 2x ébred, akkor iszik 30-40 ml tápot. egyébként napközben iszogat 10-10 ml vizet, vagy gyümölcslevet játék közben. nagyon mozgékony gyerek, 6 hónapos kora előtt felült, 6 és fél hónaposan mászott, 7 hónaposan kapaszkodva felállt, egész nap jön megy, nagyon elfoglalt, minden érdekli, fontoskodik, nyughatatlan természetű, sokat gagyog, tapsol, táncol, mutogat. naponta 3 szor 1 órát alszik, 1-2 naponta kakil, este 9.kor fekszik, reggel 7-kor kel. a súlya most 10 kg. szerintetek ez a súly rendben van? nem lesz ebből baj, hogy annyit eszik mint egy madár? a védőnő csak legyint, de én aggódom. mit tehetnék, hogy többet egyen? cukrot nem szeretnék neki adni.

2015. nov. 16. 09:12
 1/2 anonim ***** válasza:
8,5 hónaposnak 10 kg nagyon nem kevés. Pláne kislánynál. Az én fiam 1 évesen volt 11,5 kg és ő fiúban is nagyobb volt, mint az átlag. Ő viszont jó evő volt, már a hozzátáplálás kezdetén benyomott volna egy egész adag gyümölcsöt, ha hagyom. Nálunk ebben a korban már 3 étkezés volt kiváltva. Én a szilárd ételek miatt nem aggódnék, de a tápszerből ekkora babának többet kellene innia. Az így kevés, próbálj meg esetleg másik tápszert, hátha megunta.
2015. nov. 16. 13:11
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszod, megpróbálok akkor másik tápot. lehet, tényleg az a baj, hogy megunta.
2015. nov. 16. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!