Meddig daráltátok a babátoknak az ételt?
Figyelt kérdés
A lányom 15 hónapos, 4 elsõ foga van kint...rágni még nem nagyon tud ezekkel ugye, az ínyével szétnyomkodja valamennyire a dolgokat mielõtt lenyeli...fõtt zoldséget, rizst, szétfõtt hûst adhatom már neki darálás nélkül ha nem tud rágni még?2015. okt. 22. 21:57
1/8 anonim válasza:
darálás? én sose daráltam az ételét.. pépesitettem botmixerrel, vagy apritogépbe tettem. kb. 8 honapos korátol csak villával tortem ossze, 1 évesen már darabosat eszik, 15 honaposan meg már kenyeret, kis sajtot, nyersrépát..már rég nem purésitem az ételét.
2/8 anonim válasza:
húst valami 4 éves korig apróra kell nekik vágni, csak jelzem.
gyerekem is hasonló korú, kicsit idősebb, de én még indent apróra török, darabolok neki, de már nem teszem aprítógépbe, max ha gyümölcslevet csinálok neki, csak úgy nagyjából villával megtördelem, pl a főtt zöldségeket
és lédúsan adok enni, kb mint az üveges bébiételekből az univer v hipp
é vízzel is kínálom evés közben is
a rizst azt tudja enni
3/8 anonim válasza:
Kb. 9-10 hónaposan már csak villával összenyomkodva adtam neki a kaját, most 15 hónaposan pedig ugyanazt eszi, amit mi, csak felszelem neki.
4/8 Lina63 válasza:
Kb 11 hós kora óta nem pépesítek annyira (akkor jött ki a 3.-4. foga) amit meg meg tud rágni (pl gyümi, tészták, kenyér...) azt darabosan adom neki, ami meg macerásabb azt meg villával megnyomkodom. Amúgy egy dolgot turmixolok az a reggelije (darált háztartási kekszet gyümölcsökkel keverve) Amúgy eszi a gyümölcsöt is darabban és a kekszet is eszi, de egybe a kettőt nem, pedig imádja.
5/8 anonim válasza:
A 9 hónapos kislányomnak az első 4 foga bújt ki, de hihetetlen ügyesen rág ezekkel is. Kb. 2 hete kezdett kenyeret enni, azóta semmit nem kell pépesítenem Neki (már nem is fogadja el a pépeset). Apró falatokat kap, de mindent megrág, tegnap zabos kekszet majszolt.
6/8 A kérdező kommentje:
1: aprito gepem van, igy ertettem a daralast.
és mi a helyzet a rizzsel? ugye az olyan szemes. nem baj az emésztésének hogy inkább nyeli mint rágja?
2015. okt. 23. 06:11
7/8 A kérdező kommentje:
kenyeret zsomlet 7 honapos kora ota eszi de az mas, szetolvad a szajban ugye...a rizs, a fott zoldsegek nem igen, attol hogy en kivulrol nem latom h kimondottan ragna az inyevel, attol o még jol szetnyomja ezeket mielott lenyeli? villaval szoktam en is osszetorni csak tegnap pl rizst kapott fott krumplivan meg nagyon puhara fozott csorke husival es jol szetnyomkodtam neki a villaval...erre aposom ugy nezett ram mint egy ufora hogy miert nem daralom le mert igy csak nyeli de nem ragja. es elbizonytalanodtam.
2015. okt. 23. 06:14
8/8 anonim válasza:
szerintem teljesen jol csinálod és korultekintoen.
a fiam is "csak" nyelte egy darabig a rizst, nem hinném, hogy ezzel gond lenne.
aposod..hagyjuk..mit sem tud az egészrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!