Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor adtál először mézet a...

Mikor adtál először mézet a gyerekednek, milyet és milyen formában?

Figyelt kérdés

2015. szept. 24. 11:11
1 2
 11/14 bensdorp ***** válasza:
Igen ritkán fertőzött botulinnal a méz, de amikor igen, akkor a gyermek jó eséllyel belehal, így hát nagy felelőtlenség volt, amit az ortopéd orvos javasolt nektek. Az pedig, hogy az öcséd és a fiad nem boltulinos mézeket kapott, puszta valószínűség. Én is sokszor átszaladhatok a busz előtt, és csak az esetek igen kis százalékában, egyszer fog elütni. De vehetjük példának a kullancsokat is: ritkán fertőzött encephalitis vírussal, de ha igen, annak komoly következményei lehetnek. Adj hálát, hogy nem botulinos mézeket ettek a családod csecsemői!
2015. szept. 29. 21:33
 12/14 anonim válasza:
Elképzelhető, hogy szerencsénk volt, nem tudom, de a gyerekeink házi orvosa is vmikor a mézes teát javasolja gyógyszerek mellett. És 1 éves kor alatt is. Sztem aránytól is függ, mert egy 240ml-es cumisüvegbe én csak 1 nem púpos mokkás kanállal rakok. De nem szeretnék vitatkozni, nyilván van igazság abban amit írt, de mint előttem is írták, a vegyszeres gyümölcsök, zöldségek is károsak, meg igazából a mai világban szinte minden. Egyébként minden tiszteletem és tudom, h jót akar. :)
2015. szept. 30. 10:02
 13/14 A kérdező kommentje:
Akkor mi a konzekvencia? Mézet nyers formában, tehát nem hőkezelve 2 éves kor után adhatok?
2015. okt. 1. 07:26
 14/14 anonim válasza:
Én vmi olyasmit olvastam mézzel kapcsolatban, h 120 fokon hőkezelik és abban a hőmérsékletben meghalnak azok a bacik. Sztem minden bolti méz hőkezelt, de nem biztos. Talán fel van tüntetve rajta. Egyébként meg kérdezd meg a gyerek orvost, az a biztosabb. :)
2015. okt. 1. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!