Harmadik étkezés kiváltása. Miket adhatnék?
Először is szépen kérlek Benneteket ne tirkoljatok le,hogy még csak a harmadiknál tartunk,bizonyos okoból később kezdtük,pihentettük a hozzátáplálást.Szóval a napunk úgy néz ki,hogy:reggel 1/2 7 tápszer 200ml; 9-1/2 11-ig szunya,180-200 gr gyümi esetleg kis kekszszel,babapiskótával;1/2 1-2-ig szunya;majd jó 200gr főzelék (mindenféle)+feltét;itt nincs szunya 😊;6,1/2 7 körül fürcsi,200ml tápszer;szunya;este 10;1/2 11 körül egy utolsó 200 ml tápszer. Most 30.-án lesz egy éves a lánykám 75cm és olyan 8,5 kg körül lehet.Nem túl nagy evő.Gondolkodtam már hogy "kényelem" szempontjából összébb húzom az étkezéseket,de az alvás miatt nem nagyon akar össszejönni.Szóval a fürdés utáni étkezést szeretném most kiváltani; mivel tehetném meg? Kenyeret,kiflicsücsköt, sajtostallért 😜 szokott "rágcsálni" ,bár még csak 4és fél foga van 😊.
Bocsi hogy hosszú lett.
Tejtermékeket nem vezetted be? Uzsonnára adhatnál joghurtot, vagy túrót gyümölccsel.
Szerintem a 6 köröli fürdés korai. Nálunk mindig 8 körül van, nyáron kicsit később, ahogy sötétedik. Viszont fürdés után alvás. És reggelig alszik. És ebéd után kellene inkább aludnia.
hú de összevissza eteted, nem rosszindulatból mondom, de ez is lehet az oka, hogy ilyen kicsi súlya van, az étrendje gyakorlatilag egy fél évesé.
leírom, hogy 1 évesen a nagykönyv szerint hogy kéne kinéznie az étkezéseknek, aztán alakítasz rajta ahogy tudsz illetve ahogy a kicsinek jó.
reggeli már asztalnál, kis katonák, felvágott, nyers zöldség vagy kása, mellé tápszer.
10óra köztes étkezés, azután 1,5 órával kéne a következő étkezés, mert ennyi idő míg a gyümölcsöt megemészti, ugye az csak víz+cukor. tied pont 2 órát van ébren ekkor, szóval én kapásból be is tenném az ebédet délre, alvás elé, igazából a tiednek kimarad most az ebéd, alvás után meg korán uzsonnázik.
uzsonna 3-4 között, erre szokták a tejes étkezést javasolni, joghurt, krémtúró, kenyér kenőkkel.
vacsora meg 1 évesnek már duplán van, szóval amit te most ki szeretnél váltani az a vacsora. mert fürdés előtt van a szilárd étkezés, majd lefekvéshez még egy adag tápszer. igazából ez így 7 étkezés lenne, de 1 éves kora után már nem számít a tápszer étkezésnek, szóval azért kell ennyi idős korban átalakítani az étkezéseket.
arra figyelj, hogy nincs már ilyen, hogy 3 órák telnek el az étkezések között. a különböző ételeket különböző idő alatt emészti meg a szervezet, a 10órai és az uzsonna köztes étkezés csak, a 3 főétkezés közé kell betenni és azután nem telik el 3 óra, az uzsonna és a szilárd vacsora között is elméletileg csak 2 órát kéne hagyni.
Teljesen egyet értek a 2-es válaszolóval, én is átszabnám a helyedben a napot, kiindulva a 11 hós fiam napirendjéből ezt tanácsolom:
Reggelire kapjon tápot, ha igényel mellé még valamit, akkor már kaphat szilárdat is, de én a helyedben ezzel még lehet várnék (előbb az uzsonna és a vacsora legyen meg, szerintem)
Délelőtt alszik egyet, ez oké, utána tízóraira gyümölcs (+ keksz), ez is rendben van. Viszont én ebéd előtt nem tenném le aludni, hanem előbb adnék ebédet, akkor is, ha csak két óra telt el a tízórai óta, a gyümölcsöt gyorsan emészti.
Így a délutáni alvás áttevődik ebéd utánra, utána délután lehetne uzsonna, ha jól látom, ez nálatok teljesen kimarad. Itt szintén gyümölcs, illetve joghurt, túró lehetne a menü, annyi, hogy kezdetben inkább tízóraira adnám a tejes dolgokat, hogy lásd, hogyan reagál a szervezete (ha eddig még nem vezetted volna be).
Náluk uzsi után két órával vacsora van, kenyér, zsemle belét picire tépkedem, kap rá vajat, sajtot, és remekül felcsipegeti a gyerek. Mehet mellé zöldség is, illetve mi majd most vezetünk be olyat, mint virsli, kefir, ezek is mehetnek vacsorára. Néha tejpépet adok. Fürdés után meg jöhetne a tápszeres vacsi, és lehet akkor a késő estit el is hagyná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!