2,5 éves kislányomnak milyen tejhelyettesítőt ajánlanátok?
Nem, nem erre gondoltam, nem lehetsz túl nyugodt idegállapotban, ha mindenre ráugrasz, csak írtad, hogy az ilyesmi nem kisgyereknek való, ezért inkább ti eszitek meg.
Kiskorban sokkal könnyebb egészséges életmódra nevelni kezdettől fogva, mint később átszoktatni, ez saját tapasztalat. Engem még csak nem is korlátoztak, azt faltam, amit akartam. Csak jóindulatból írtam.
Furcsa...annó nálunk is mérce volt hogy egészségesen együnk de szó sem volt Norbi féle cuccokról... (sajnálom nem vagyok rajongója főleg nem gyerekeknek)
A nagyi gondot nem lehet úgy megoldani hogy megkéred hogy süssön? Mondjuk viszel neki pár kiló zablisztet és azt használva? Illetve mérték a lényeg szerintem is. Bár visszagondolva amennyi nagy betűs szemetet mi megettünk és nem híztunk el nem lehet, hogy inkább mozgásszegény életmód lehet a ludas? A gyerekek hol nyúlnak hol híznak ez normális folyamat és tudom, hogy a tehéntejnek rengeteg ellenzője van nekem még mindig az a tapasztalatom, hogy ha jó a minősége akkor verhetetlen élelmiszer. Lecserélni nem cserélném és nem is aggódnék ennyire a gyerkőc súlya miatt! Le fogja mozogni!
Nehéz megtalálni a mércét a gyerekeknél szerintem. Én pl teljes reformkonyhát viszek (semmi feldolgozott élelmiszer semmi tartósító szer) de pl otthon a mami klasszikus magyar konyhát csinál. Ha itthon a gyerek kakaós csigát kér (nagyi félét) nem adhatok neki reformcuccot mert kiszúrja! Vagy ha milkacsokit kíván nem tudok helyette friss barackot adni.... Vagyis adok meg melléje 1 kocka csokit. Szóval nagyon nem egyszerű a helyzet de nem szabad ráerőltetnem az én életmódomat akkor sem ha tudom, hogy vannak egészségtelen dolgok amiket megeszik.
De aminek örülök hogy pl gyümölcsjoghurtot nem akar már boltit...inkább vesz a polcról egy natur joghurtot meg megkérdezi milyen gyümölcs van otthon hozzá. Ugyhogy boldog vagyok, hogy magától utasítja vissza a dolgok javát és csak ritkán kell szólnom, hogy azt a 3. rudit már tegye vissza legközelebbre 😉
Bocsánat a hosszúságért ennyi a tapasztalatom...ha segített szupi ha nem akkor raboltam 5 percet 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!