21 hónapos lanyom még mindig csak full purésitett ételt hajlandó megenni?
Én láttam. Egyik simerősöm bátyja 37 éves és csak pépes ételt eszik. Semmi baja a fogaival meg ilyenek, ez vmi nem tudom.. betegség?...
Na de a lányodnál sztem nem ez van, mert a chips és társai sincsenek pépesítve.
Úgy próbáltad már, h egyre kevésbé pépesíted?
Hogyan megy nálatok az étkezés? Előbb eszik ő, aztán ti, vagy ti esztek, aztán valamikor ő eszik? Sokat segíthet, ha együtt eszik a család, ha hozzá közel álló embereket lát enni, akkor gyakori, hogy kedvet kapnak a gyerekek, hogy azt egyék, amit a többiek és talán így kéne nekiállni.
És ha megkóstolja, látja, hogy jó ízű, ha tapasztalja, hogy jó az, akkor elkezdi azt enni.
1-es vagyok.
Akkor csak várni kell, nincs más, kényszeríteni nem lehet. :) Nyugi. Menni fog.
én babám is öklendezéssel kezdte.
ami ontos, a fokozatosság.
eleinte csak pár darabka kis kockára vágott, puhára főtt valami legyen benne. nálunk 3. alkalommal már ette. valszeg először azt hiszik, valami baj van a kajában :)
de együtt esztek? leültök együtt vacsorázni, reggelizni és ki ezt ki azt eszi? gondolom azért kanalazni is próbál, legalábbis kéne.
szóval úgy kéne kinéznie, hogy reggel felkeltek és megterítesz reggelihez. elé leteszed a pépet és elérhető közelségben a kenyeret, felvágottat, sajtot, paradicsomot amit ti is esztek. ő kanalaz, ti meg úgy esztek, hogy nem azon kattogtok, hogy miért azt eszi :) majd ebéd, vacsi ugyanígy. sőt, 10órainál is ha mondjuk almapép van akkor 1-1 szelet almát ne turmixolj le, hanem tedd elé. és tényleg egyen egyedül úgy, hogy ti/te is épp falatozol.
majd felbátorodik és oda fog nyúlni a ti kajátokért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!