Meddig van szüksége a babának anyatejre? Ha 8 hónaposan szeretném abbahagyni a szoptatást, akkor utána tápszert kell majd adnom?
Nem értem az észjárásodat!
Miért akarod időnap előtt abbahagyni a szoptatást?
Neked nem az a legfontosabb, ami a babádnak a legjobb?
Vagy ez teher neked? Ha igen, akkor ne haragudj, de te egy nagyon önző ember vagy.
Vannak gyerekek, akik egyáltalán nem kapnak anyatejet. Ők is felnőnek.
Akkor kezd a hozzátáplálást, amikor jónak érzed, és majd érezni fogod, hogy mikor lehet abbahagyni a szoptatás.
Én az 5. hónapban kezdtem el a hozzátáplálást és kb a 8. hónapra jutottunk oda, hogy már csak hajnalban, ha felkel, illetve az esti lefekvés előtt szopizik. Az összes többi étkezést már kiváltottam.
Most 10 hónapos és lassan már erre sem lesz szükség. Még hajnalban szoptatom, ha felkel azért mert éhes.
Hát érdekes válaszok születtek.
Egy éves koráig a gyereknek napi kb. fél liter tej alapú táplálékra van szüksége, ez lehet anyatej vagy tápszer (néhányan a tejpépet is ide sorolják). Általában a vacsora és a reggeli szokott "tejes" étkezésnek megmaradni, persze egy idő után szilárd ételt is kap ezen alkalmakkor is.
Ha úgy érzed terhes már számodra a szoptatás, akkor szerintem nyugodtan hagyd abba 8-9 hónap környékén, de akkor még kapjon azért tápszert reggel-este (illetve ha igényli, akkor akár éjjel is).
Lányomnál 4,5 hónaposan kezdtem el a kóstoltatást és amint tudtam kiváltottam neki egy étkezést. Most 10 hós megeszik már mindent (nem válogat :)) és csak este lefekvés előtt szopizik illetve reggel egy picit. Tejes dolgokat is kap (joghurt, krémtúró...)
Én tápot nem akarok már neki venni, úgyhogy amint betölti az 1 évét veszek neki tejitalt, és a szopi meg abbamarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!