Spenótot hogyan vezessem be a baba étrendjébe?
Figyelt kérdés
Olvastam hogy heti egyszer lehet a spenótot adni a babáknak. Az a kérdésem hogy akkor hogy vezessem be az étrendjébe, hisz akkor több napon keresztül (én 3 napig szoktam növelve a mennyiséget) egymás után kellene adnom, hogy bevezettnek tekinthessem.2015. máj. 18. 12:06
1/5 anonim válasza:
Keverd krumplihoz, aztán ha marad belőle, kaphat holnap is. Utána csinálsz újra a jövő héten.
Ne agonizálj rajta sokat, egy kis spenót nem fog ártani sem így, sem úgy. :)
Ha már bevezetted a húst, turmixolhatsz húst is a főzelékbe.
2/5 Adrienn0122 válasza:
A heti egyszer szerintem arra vonatkozik, hogy heti egy adag spenótot kaphat, és nem a kóstoltatásra. Ha te kanalanként adod, akkor lehet három nap egymás után, de ha három hét alatt heti egyszer adva növeled a mennyiséget, az is jó.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek! Hasznos válaszok voltak! Ment a zöld kéz.
2015. máj. 18. 15:21
4/5 anonim válasza:
én 4 napig vezettem be neki. először egy két kanállal kapott egy kicsit krumplival keverve majd rendes adag már ismert kaja...és így növeltem 4. nap már spenótot kapott egész adagot.
ahogy a 2. írja, ez alatt a pár nap alatt nem eszik teljes adagot, tehát nem számít. ugyan úgy ahogy a sóska, tojássárgája és a csirkemáj.
5/5 anonim válasza:
Fontos, hogy megbízható helyről szerezd be, tehát ne legyen fóliás és/vagy szabadföldi műtrágyás. A spenót nagyon felszívja a nitrátot a földből. Nálunk egész télen árulták a fóliás spenótot a piacon, én most is rákérdezek, ha veszek, próbálok idős embertől venni, de sokszor ők is valaki megbízásából állnak ott. Annak idején a babámnak kertből szereztünk garantáltan műtrágyamentes spenótot a valódi szezonjában, illetve a hipp spenótos krumpliját adtam. De a frisset szívesebben megette :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!