Akik 6 hósan kezdték a hozzátáplálást, hogyan is kezdtek hozzá?
Még csak anyatejes a babám és ha minden jól megy, akkor csak 6 hósan kezdem el a kóstoltatást. Most lesz 5 hós pár nap múlva.
Ti hogyan kezdtétek? 6 hónapot betölti és már aznap, vagy kicsivel előtte, kicsivel utána? Mivel kezdtétek és mekkora mennyiséggel? Mikor adtátok neki először a nap folyamán? Hány napig adtátok ugyanazt, ugyanannyit, ugyanakkor, mire emeltétek az adagot és mást kezdtetek el bevezetni? 7.5 hósan megyünk vele egy nagyon hosszú autóútra. Több, mint 24 órás. Addigra mennyire fogok tudni átváltani egyéb kajára, illetve baj e, ha hidegen fogja kapni a kajákat. Milyen ételek lehetnének jók, amiket egy ilyen hosszú út során megehet. Üveges kajákat fogok pakolni neki. Vagy ha lefőzök neki főzelékeket, azok 24 óráig kibírják hűtés nélkül. Esetleg ha beleraknám egy melegen tartó termosz féleségbe. Addigra majd ihat már nem forralt vizet, vagy úgy is jó, ha forralom, elteszem neki külön flaskába?
hú de sok kérdés :-)
én egy héttel azelőtt kezdtem el,hogy töltötte volna a 6 hónapot. csökkent a tejem,és észrevettem,hogy szaporítás ide-vagy oda,már jó lesz szép lassan készülnöm arra,hogy egyen mást is.
anyatejes gabonapépet kapott. előszőr 25 ml vel csináltam ehhez tettem fél evőkanál gabonapépet (milumil 7 gabonás pép) néhány kanállal kapott,még ekkor elég ügyetlen is volt a kanállal. meg kell még tanulniuk.ahogy láttam ízlett is neki,mert nagyon cuppogogott. g . 3. alakalomra már viszont ügyes lett,láthatóan ízlett is neki mert nagyon cuppogott. mire 6 hónapos lett,bevezettem akkor már adtam 1 adagot belőle. (addig emeltem,50ml-hez 1 kanál és így tovább)
6 hónapos státuszon mondta az orvos,igenis váltsak ki neki egy ebédet,mert annál nehezebb lesz később. nem tudom mi igaz ebből,mi nem. persze nem egyből váltottam ki, 7 hónapot töltötte azért. nem volt nehéz dolgom,jó étvággyal evett. na jó,az alma eleinte nem nagyon ízlett neki,de a sárgarépa,sütötök,őszibarack annál inkább.
mindig reggel-délelőtt adj neki újat,hogyha problémát okozna,észrevedd. mert ugye ha este adod,és leteszed aludni,észre se veszed ha megy a hasa,vagy kiütése lesz stb. kevéssel kezd,pár kanál a teszt :-) aztán emeled fokozatosan. nekem befalt volna egy adagot az első napokon mindig. azért legalább 3 napra húzd el akkor is,hogy valamiből teljes adagot kapjon. ha meg macerásabb kaját adsz,azt tovább,pl. majd első hús,első tejtermék.
mire elutaztok,egy ebédet ki tudsz váltani. többet nem érdemes,mert a tej rovásásra fog menni. nekem 8 hónapos,az uzsonnát kiegészítem. amúgy ha lenne elég nem váltanám ki. meg most sincs kiváltva. ebédre eszik hússal főzeléket, uzsonnára szoptatás után gyümölcsöt.
nem hiszem,hogy baj ha nem melegíted meg. gondolom nem jéghidegen fogod adni,hanem szobahőméréskleten,vagy majdnem. az üveges lényegesen egyszerűbb,az biztosan nem romlik meg,és nem hűtőből kivett, ezért nem is hideg. 2 üveget vinnék a helyedben 1 ebédre,sose lehet tudni,nagy az étvágyuk. sütőtökös csirkét tuti megenné,ha addig be lesz vezetve a hús. ha nem,akkor csak főzeléket. ha te viszel,nem tudom meddig jó,mert én nem utaztam vele 24 órát még. próbáld meg otthon,kiteszed 1 napra,aztán megkóstolod. szerintem necces,hogy 1 napig bírja :s a vízet egy éves korig ajálják,hogy forraljuk fel 1x. újszülötteknek 24 óránként 1x, nagyobbaknak csak 1x felforraltat. vehetsz is babavízet,vagy otthonról hozottat előtte való nap felforralsz. (ha a csapvízetek nem magas nitrát tartalmú)
nincs egy hete hogy megválaszoltam egy ugyan ilyen kérdést, ezért bemásolom:
Először a délelőtt 10 órai étkezést váltottuk ki, gyümölcsel..első 3-4 nap csak a levét 1-1 kanálkával, míg kóstoltatjuk az egyes hozzá valókat (külön külön mindet legalább 3-4 napig!!) Aztán amikor már 4-4-4 napot kóstolta a krumplit, az almát és a répát, akkor elkezdtem összekeverni ezeket neki, és akkor már nagyobb mennyiségeket, úgy 50-60 mlnyit is megevett belőle (utána cicizett).
Ez így ment 3 hétig, aztán 3 hét után felvittem neki az adagját 50 miliről 110 milire, és már nem adtam neki cicit. Nem hiányzott neki, el volt vele délig.
Aztán ugyanez a metódus jött a déli étkezéssel, csak ott már egyből 50-60 milit kapott mert itt ugye már nem kellett kóstoltatni a hozzávalókat, és 2 hét alatt fokozatosan emeltem az adagot...2 hét alatt ebédre is megette a 120 milit....ez volt ugye durván a hozzátáplálás hatodik hete. Ekkor reggelről elvettem a zöldséget, és zöldséget már csak ebédre kapott, míg reggelire gyümölcsöt, amibe belereszelgettem egy kis keksznek a sarkát, a glutén miatt...ezt is 3-4 napig így kóstolgatta, aztán elkezdtem a keksz adagot is megemelni, tehát ma már megeszik reggelire durván 150 mili gyümölcsöt egy darab kekszel.
Ebédre a hússal bővült a repertoár..
Úgy a hozzátáplálás 8. hetébe váltottam ki a vacsorát (18.00), általában a reggeliről megmaradt gyümölcsét keverem ki Sinlaccal, ez a vacsora neki. Aztán jöttek a tejtermékek, jelenleg 1-1 kanálnyit szoktam tenni a kekszes gyümölcsös cuccba joghurtot, meg néha a zöldségpürébe egy kis sajtot belereszelek
Délután 16.00-kor szopizik, jó ideje ezt nem váltom ki, mert arra várok hogy végre legyen foga, és a zöldségen, gyümölcsön túl ehessen kenyeret is pl...9 hónapos most amúgy. Reggel és este elalvás előtt még szopizik.
Annyival még kiegészíteném, hogy akár a termosz is jó ötlet, vagy készíts gyümölcsöt kekszel: körtét, banánt, almát, meggyet addigra már adhatsz neki (a glutént is kezd el, ha az első étkezést kiváltottátok, 3 héttel rá, akkor lesz kb. 7 hónapos, tehát 7,5 hós korára be tudod vezetni már a kekszet is. Gyümölcs kekszel nem romlik meg még szoba hőmérsékleten se.
Köszi szépen a választ: pont így ilyen részleteset vártam:D
Hát a nitrát tartalmat nem tudom, azt hogy lehet ellenőrizni? Babavíz nem elérhető, mert itt nincs. Külföldön élünk, magyarba megyünk a nyáron. Sajnos sütőtökös babaétel sincs, mert itt már más anyuka kereste égre földre, nem találta. Hát lehet akkor viszek valami főzelékes babakaját:D Mivel nyáron megyünk, szerintem untig lesz szobahőmérsékletű a kocsiban. Akkor majd felforralom itthon és azt viszem.
7,5 hónaposan nem kell a sütőtökre szorítkoznod, bármit adhatsz a boltiból, amikre rá van írva hogy 4+, vagy 6+...
a nitrit tartalmat tekintve próbálj olyan ásványvizet keresni, amiben minimális (rá van írva) minél kevesebb, vagy használj forralt csapvizet, attól sem lesz semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!