Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyit eszik 6 hós babátok?

Adrienn1234 kérdése:

Mennyit eszik 6 hós babátok?

Figyelt kérdés
Olyan érzésem van, hogy nem csinálok valamit jól. Viszonylag későn kel, fél 9, 9 fele. Ilyenkor kap valamilyen korának megfelelő bébiételt. Negyed vagy fél üveg megy le ebből, utána fél 11, 11 fele tápszer. Mivel nem éhes kevés fogy, és ami lemegy, abból is jön vissza. Ennyi szilárd ételt kap egy nap. Adjak neki más alkalommal is? Ha igen, mikor? Következő etetés előtt? De akkor megint nem fogy tápszer. Ilyen képzeteim vannak, hogy csak a tápszertől hízik. :) Amúgy sose volt nagy étvágyú, nagy súllyal született 4590-nel.
2015. ápr. 21. 11:15
 1/9 anonim ***** válasza:

6 hós a lányom, 3690-el született, most 7340 g.

Hát, ő is fél 9-9 köeül kel, akkor 120 ml tápszert eszik. Utána alszik egyet, aztán 200 g főzelék vagy gyümölcs keksszel, aztán még délutántól kb 3-szor eszik, de akkor már úgy kell beletuszkolni a 60-90 ml-t is. Lefekvés előtt viszont 180-210 ml -t kér. Éjjel 4 körül kel, akkor még 120 ml.

Jó húsban van, kis hurkás. De néha vannak olyan napjai, hogy 60, max 90 ml-t eszik meg egy evésre.

A doboz szerint meg 210 ml-t kéne enni egy evésre.

Ez van. :)

2015. ápr. 21. 11:19
 2/9 anonim ***** válasza:

7 hós lesz koslányunk.4 hós koráig csak szopott.

most így eszik:

Hajnalban ma evett 5.30-kor 140 tápszert.utàna aludt vissza 9.30-ig.10-kor evett 170 gr üveges körte-őszi-pulykahússal.

most aludt el 12.00-kor.ha felkel 2-körül eszik 120 tápszert.rá 2 órára 1 üveg mondjuk almaszósz-csirkehússal.utána ha alszik és felkel akkor 100 tápszer.majd este alvás előtt megint üveges kaja 1 egész mondjik alma-őszibarack teljeskiörlésű rizzsel.

napközven Milupa instant tea 2 fajta ízben.

tehát napi 3x tápszer és 3 üveg kaja. 8200 gr.3550 volt szület3sekor.ja meg kap pufit is de csak nyammogja.Meg ha húsleves van akkor abból is eddig 3x kapott levet kis tésztával.

minden jót.

2015. ápr. 21. 12:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Kérdező hány kg-os a babád?
2015. ápr. 21. 12:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én babám múlt héten töltötte a féléves kort. 3780-nal született, most 9350 gramm. :D Hála égnek a hossza is megvan, 74 cm. Két hónapos kora óta 4x eszik egy nap. Reggel 7-8 közt ébred, 210 ml tápszer, aztán dél körül főzelék (nagy adag, másfél üveges, kb. 300 ml), 6 körül a következő kaja egy adag tejpép és fél üveg gyümölcs, este tízkor pedig vacsi, 210 ml tápszer. Éjjel már régóta nem ébred.

Holnaptól én főzök neki, kíváncsi vagyok, miként reagál majd. :D

2015. ápr. 21. 23:28
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja, de amúgy, ha nem éhes, akkor nem kell tömni ám. Várd meg, amíg jelez, és akkor adj neki. Ha csak 3x eszik egy nap, akkor 3x!
2015. ápr. 21. 23:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Tegnap mérték 8400 gramm, múlt hónapban 8200. Ennyit hízott egy hónap alatt, de a védőnő szerint a hosszra vetített súly jó, nincs gond. 71,5 centi. Egyébként nem írtam, de nem kel hamarabb 9-nél, akkor eszik először bébiételt. Csak nem tudom, hogy nem e tápszerrel kéne kezdeni. Amúgy a szilárd kajából se eszik meg akkora mennyiséget. Max. 90 gramm.
2015. ápr. 22. 06:40
 7/9 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, úgy szokás, hogy a reggeli és a vacsora 1 éves kor körül váltódik ki, addig tejalapú.

próbálj tápszerrel/tejpéppel kezdeni, és utána ne óra szerint, hanem akkor etesd, amikor éhes.

sok sikert! :)

2015. ápr. 22. 07:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos a tejes dolgokkal is baja van. Tejmentes tápszert eszik
2015. ápr. 22. 07:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van hogy 7 hónapos a fiam, reggel fél 6-6 felé eszik 140 tápszert, 9-fél 10 után felkel, akkor eszik 150 tápszert, ezzel kihúzza 13 óráig, akkor eszik rendes ételt, pépest husival,egy egész üveggel, aztán iszik valami folyadékot, vagy pici tea, vagy víz, és délután 16-17 felé eszik gyümit, szintén teljes üveggel, és utána este már csak tápszert kap 180 ml-t. Ezzel reggelig kihúzza, de éjjelre ide van készítve kis víz ha esetleg megszomjazna. 4 hónapos korától kezdtem apránként a hozzátáplálást, 7 hónapos korára váltottuk ki az ebédet és az uzsit. :) 7450 g és 73 cm
2015. ápr. 26. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!