Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Merjek neki még banánt adni?

Merjek neki még banánt adni?

Figyelt kérdés
5 hónapos kicsiknek múlt héten 3 napig adtam banánt a védőnő tanácsára, de szegénykém nem tudott tőle rendesen kakilni, csak egészen kis bogyókat több részletben. 3-4 napig szenvedett így vele aztán úgy döntöttem nem adok neki több banánt. Most el vagyok keseredve mert semmi ololyant nem merek adni neki amibe banán van, sem üvegesbe sem máshogy. Mióta nem kapja teljesen rendbe jött a széklete. Tapasztalt anyukák írjatok! Első babám.U.I: Igaz hogy a kamilla tea hasmenést okoz?
2015. ápr. 7. 16:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha zavarja akkor simán banánt ne adj neki. Pl tegyél hozzá barackot, próbáld úgy.

A kamilla nem okoz hasmenést, ha nem iszik belőle sokat, de folyósabb lesz tőle a kaki az tény.

2015. ápr. 7. 16:41
 2/9 anonim ***** válasza:
A kamilla nem okoz hasmenést, csak hígítja a székletet. Magába banánt mellőzd, de rostossal próbálkozhatsz vele. Üvegesben is megveheted, vagy magad is készíthetsz. Nem biztos hogy az is megfogja a hasát.
2015. ápr. 7. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:
A banan szekletfogo. Viszont sok mas vitamin van benne. Ha mar tudod, h a babad ennyire erzekenyen reagal ra, akkor szerintem aznap, amikor adsz neki banant, adj neki olyan etelt - pl sutototkot - ami fellazitja a szekletet. Az en fiam is eleg erzekenyen reagal az etelekre - mar ami a kakit illeti - ezert akkor, amikor banant kap, szoktam neki pl szilvapuret, vagy sutotokot is adni. Nalam ezek bevaltak. Nem szeretnem megvonni tole a banant, m szereti.
2015. ápr. 7. 16:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Kb 6 hónapos volt a kislányom, amikor először adtam neki banánt. A banán volt az egyetlen, amit nem bírt. Vártam vele két hónapot és utána már semmi bajt nem okozott. Nem hajt a tatár. Felesleges erőltetni, ha nem bírja. Van ezer más gyümölcsös bébi desszert.
2015. ápr. 7. 16:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönök minden választ! :-)
2015. ápr. 7. 17:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen pici babának még banán nem való. Egyrészt mert fog, másrészt mert ha nem tudsz bio banánt, akkor a rendes bolti banán nagyon sok vegyszerrel kezelt.

Inkább adjál neki olyat ami kevésbé vegyszeres.

2015. ápr. 7. 17:59
 7/9 anonim ***** válasza:

kamilla nem okoz hasmenést, sőt! kifejezetten hasfogó. de ha cukrot teszel bele, akkor igen, lazítja a székletet, de a cukor miatt, ami az erjedésért felel.

5 hónaposnak szerintem nem való még banán, de a védőnő biztos jobban tudja. de azért nem annyira nehéz elkerülni a banános kajákat, főleg tavasszal...

2015. ápr. 7. 18:30
 8/9 Ditta323 ***** válasza:

Nálunk is ez volt. 2* próbáltam neki adni, másodjára körtével, de ugyanúgy fogta. Szilvát adtam neki az viszont kihozta. Üveges kajába adom neki a banán keveréket, mert úgy nem okoz gondot.

Szorulásnál inkább szilvát adj, hatásosabb :)

2015. ápr. 7. 22:12
 9/9 anonim ***** válasza:
én mindig baracka keverem. 2/3 rész barack,1/3 rész banán. nem szokta megfogni neki,pedig székrekedős
2015. ápr. 8. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!