Egy 6 hetes babának adhatok édeskömény teát? Ha igen
mennyit?
Figyelt kérdés
2015. márc. 26. 17:58
1/8 anonim válasza:
ha anyatejes felesleges,ha tápszeres a vízet érdemes előszőr próbálni. miért adnád,fáj a hasa? akkor espumisant lenne a legjobb előszőr próbálni. ha adsz neki ilyen teát,előszőr picit csak,mert átmozgatja a beleket,van baba akinek ez tök jómásnak meg még jobban fáj a hasa. nekem kegyetlenül üvöltött tőle. picit próbálj előszőr csak.
2015. márc. 26. 18:32
2/8 anonim válasza:
1-essel teljesen egyetértek.
2015. márc. 26. 19:31
3/8 A kérdező kommentje:
Igen fáj a hasa. Próbáltuk az espumizant az infacolt,de semmi változás.
2015. márc. 27. 12:40
4/8 anonim válasza:
még sok lehetőség van,amit próbálhattok. pl. ott a biogaia,ami emésztést könnyítőjótékony baktériumokat tartalmaz, vagy a colief,lactase comfort ami a laktóz lebontásban segít laktáz enzimekkel.
érdemes ezekkel is tenni egy próbát. még lehet tornáztatni,masszirozni,melegítő párnát használni. sok készítmény van hasfájás ellen,de van akinek meg csak az idő segít. mi is mindent próbáltunk,5 hónapos koráig hiába vettük meg a fél gyógyszertárat. ha semmi nem használ,marad a megnyugtatás, 5ből 1x beválik az elektromos zenélős bébihinta is, a hordozás pedig mindig megnyugtatja őket. ha nagyon rossz a helyzet,szerezz be egy hordozókendőt addig amíg ki nem nővi. hidd el bármennyire fáj a hasa, megnyugszik benne. én így húztam ki ezt az időszakot.
2015. márc. 27. 13:29
5/8 anonim válasza:
Hasfájásra nekünk a tea semmit sem ért. Biogaia csepp, pocak masszázs, sok-sok dédelgetés, és a nagyon alapos büfiztetés! Sokan feleslegsnek tartják,de végülis az evés során nyelt levegő miatt fáj a hasuk, és mivel önállóan nem tudnak még büfizni, segíteni kell. Vedd fel úgy,hogy a válladnál legyen a feje, simogathatod a hátát, sétálj vele (mi extrém esetben guggoltunk is néhányat,az garantáltan kihozott büfit-pukit egyaránt), várj meg 2-3 hangos büfit mielőtt letennéd. Nagyanyáink tanácsa, hogy a pocak legyen melegen tartva (pl kis takaróval) a hasfájós időszakban, ki tudja,beválhat.
2015. márc. 30. 23:23
6/8 Zaphyris válasza:
Mi sem teáztattuk, hisz ahogy előttem is írták, lehet többet árt, mint használ.A hasfájásra Coleif-et adtunk, nekünk elsőre bevált, bár tudom nem olcsó, de nekünk nem is kellett napi szinten használni.Ha nem használ, legalább ezek nem ártanak.Kitartás!
2015. márc. 31. 12:46
7/8 Hajú Kék válasza:
Vigyázni kell, az édeskömény épp úgy csinálja is a szelet, mint ahogy hajtja. Egyidejűleg oldalra kell fektetni (az ágy rácsához támasztva) a babát, még a felnőtteknek is könnyebben távozik úgy a szél.
Amúgy az alapos büfiztetést nem lehet "megspórolni"!
2015. ápr. 3. 13:34
8/8 anonim válasza:
nem minden esetben a nem megfelelő büfiztetés hibája a hasfájás. pl. ha emésztési nehézség van,pl. laktózérzékenységnél az emésztetlen laktóz erjed a belekben,ebből folyamatosan gáz képződik. van amikor nem a lenyelt levegő a ludas,hanem ami képződik a belekben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!