Mit főzzek anyatejből?
úgyis 2 hónapon belül be kell vezetned a glutént,vegyél gabonapépet,és csinálj neki anyatejjel. nekem nagyon szereti :-)
ezenkívül főtt krumplit,főzelékeket nyugodtan hígithatsz vele.
A glutén már megvolt a babapiskótával.
Kérdező, szerintem ha már adsz neki ennyi mindent, legalább arra ügyelj, hogy húsleves, babapiskóta ne legyen. Előző tele van fűszerekkel, sóval, utóbbi tele van cukorral, tartósítószerrel.
Én is lazán veszem a hozzátáplálást (igyekszem legalábbis), de ha egyszer rajta van az üvegen, hogy 6 hónapos kortól ajánlott, miért adtad neki? Ellett volna még almával, barackkal, tejpéppel, sütőtökkel stb.
(Persze tudom, én is sült szalonnát rágcsáltam már 4 hónaposan :D csak érdekel, nem elítélni akarlak, ha esetleg úgy jött volna le!)
biztos azért adta neki,mert jöttek az idősebbek a "jó tanácsokkal" mi szerint mi már a kórházban pörköltet ettünk :-D most már mindegy,kérdező mást ne adj neki előbb mint a hozzátáplási táblázatban van. étkezést váltottál ki? mennyit? hány szopi mennyi rendes kaja? ha még nem váltottál neki ki,ha van elég tej húzd ki 6-7 hónapos korára mondjuk egy ebédet. le ne csökkenjen nagyon a tejed ennyi mindentől. meg ha már kiváltottál,akkor már neki innia is kell vízet.
2-es
nekem írt a kérdező. azért adta ezek az ételeket, mert különben elapadt volna a teje! (ne kérdezzétek hol a logika :D) és nem hajlandó tápszerrel tömni!
azt már csak én nem értem, hogy ha van lefagyasztott tej, akkor miért nem azt adta a húsleves helyett na meg 3 hónapos korában...
dehogy dobd ki,csinálj gabonapépet belőle,vagy tedd főzelékbe. csak úgy nem is lehet odaadni kiegészítésnek? szoptatod,aztán ha kevés,utána a fagyasztottat? amúgy ennyi mindent adni,csak még jobban csökken a tej,ha ennyi dolgot adsz neki,akkor belakik azzal. a 6 hónapos státuszon kínos lesz,ha megkérdezi a védőnő,hogy mit eszik. jó tudom már mindegy,de azért pl. ilyen tojást ne adj neki,tojásallergia igenis van,anyukámnak volt,pont ezért nem mertem adni babapiskótát. ha ki akarod egészíteni az anyatejet,a korának megfelelőkkel a legjobb. mi pl. gabonapéppel kezdtük a kanalazást,aztán alma,sárgarépa,őszibarack,sütötök,burgonyabanán,csirke (mi 6 hónaposan kezdtük) nem volt hasfájása? a tejet olvaszd ki, mármint 1 adagot,és miután szoptattad nézd meg,megissza-e. nem válaszoltál,hány étkezés van neki kiváltva?
2es
Köszönöm a válaszokat!
Úgy látom némelyikőtök kissé drasztikusnak vette a dolgot. három hónapos korától adok neki szilárd ételt de ez nem azt jelenti hogy mindjárt a legnehezebb étellel kezdtem.
nyilván nálunk is megvolt a fokozatosság. először csak alma lé volt , sárgarépa lé, aztán jött a babapiskóta h sűrűbb legyen és aztán fokozatosan jött a többi. húslevest is úgy adtam neki a későbbiekben hogy a répát a krumplit és a csirkemellet turmixoltam neki. most betöltötte a 6. hónapot most már csak reggel és este kap tejet és a kettő közti általában 3 étkezés itthon főzött étel mely pl.: alma, hús, körte. barack,hús. répa,krumpli,cukkini. sütőtök,fús. és ehhez hasonlók.
Kedves 5. válaszoló: Igen neked írtam privátba, de látom most sem értetted meg! szóval nem a hozzátáplálás miatt apad el a tejem, csak próbáltam neki adni más ételeket is h ha ne adj isten elapadna a tejem ne kelljen tápszert vennem hanem tudjam mivel etetni és éppen ezért fagyasztottam le a tejet is kedves 6. válasz küldő. nincs semmi baj a rendszerességemmel, a kislányom is jól van nincs semmi baja, soha nem fáj a hasa ( a foga is úgy jött ki h egy hang se jött ki a torkán, be se lázasodott, az oltásokat is sírás nélkül kibírta)nyilván ez nem ehhez kötődik csak azért írtam le h lássátok h igen erős lányom van. persze ez nem azt jelenti h kockáztatni szabad, nem is teszem meg csak ami normális keretek közt lehet tenni azt meg is teszem.
De egyébként sem értem h mit kell magyarázkodnia az embernek?! egy egyszerű kérdést tettem fel és már nem is a válasszal vagytok elfoglalva hanem h ítélkezzetek a másik felett. Kíváncsi lennék a ti gyermeketek nevelésére, biztos azt senki nem firtatná! De a lényeg a lényeg azért köszönöm a válaszokat és a későbbiekben is szívesen várom a választ csak kérlek a kérdésre vonatkozzon!!
Köszike
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!