Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Vannak itt vedonok? A tanacsot...

Vannak itt vedonok? A tanacsotokra lenne szuksegem!

Figyelt kérdés
Kezdhetem rizzsel a hozzataplalast kozel 5 hosan? Angliaban elek es itt nincs egy normalis vedono.. nincs tejpep, csak egy por, 99.99% rizs plussz 0.01% B vitamin. Elmeleileg 4 honapos kortol van. Ezt a port kell anyatejjel/tapszerrel kikeverni. Apado anyatej es lassu hizas (370 g 4 het alatt) eseten adhatom ezt a babamnak? Almat, repat probaltam, utalja. Hogy is szeretne az anyatej utan?! De ennek a pepnek igazabol tej ize van, ezt megeszi. Vagy kezdjem el tapszerezni ennyi idosen? Mert egy egy kanal zoldsegtol vagy gyumolcstol, amit sikerul leimadkoznom a torkan, nem fog jobban hizni. Mi legyen?
2015. márc. 19. 19:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Másfél-Két éves korig kell a tejalapú táplálék a picinek.

Szóval vegyél tápszert, hiszen bőven abban a korban van, hogy kell neki.

És persze kóstoltass tovább.

2015. márc. 19. 20:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok védőnő, de ők tuti a tápszert ajánlanák, hiszen ennyi idősen még sok tejalapú étkezésre van szüksége a babának.

Ez a rizspép tök érdekes, én is vettem ilyet a gyerekemnek (egyidős a tiéddel) de ezt vízzel kell kikeverni, meg nem ilyen nagy százalékban rizs. De abban nincs glutén, nem allergizál, én adnám neki. Esetleg próbáld ki gyümölccsel keverve.

Az én fiam első perctől tápszeres, nem olyan ördögtől való az. :) Ha pedig még nem szereti az új ízeket, várj pár napot/hetet és próbálkozz újra, hátha jobban fogja kedvelni a kanalat.

Ja meg ha eddig csak anyatejet kapott, kóstoltass vele gyümölcsleveket, vízzel hígítva, hogy szokja az új ízeket. :)

Na de ezek csak ilyen "szerintem" dolgok, nem vagyok szakértő. De én adnék neki napi egyszer ilyen rizses cuccot, gyümölccsel keverve, és tápszert a többi étkezésre. Meg amennyi tejed még van, persze. Sok sikert!

(De amúgy hátha jár itt egy védőnő, aki megmondja a tutit!)

2015. márc. 19. 20:22
 3/6 A kérdező kommentje:

Igazabol csak onnan gondolom, hogy esetleg nem eleg neki a tejem, hogy nem hizott eleget. :/ de en speciel nem erzem hogy kevesebb lenne

Koszonom a valaszokat

2015. márc. 19. 20:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Pisi-kaki van?

A súlya normális?

Szopi után nyugodt?

2015. márc. 19. 21:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Szopi utan nyugodt. 3 orankent eszik nappal. Pisi kaki rendben van. 6800 gramm, soha nem volt valami nagy mertekben hizo. 4200 grammal szuletett. Az egyetlen ami aggaszt, hogy ejjel 5x kel. Csak akkor nyugszik meg, ha megetetem. Utana alszik is tovabb. Pedig nem cicifuggo. 4 perc alatt jol lakik ejjel es nappal is. Ezek az ebredesek aggasztanak. Nem tudok rajonni, hogy ehseg miatt vannak-e.
2015. márc. 19. 21:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a korban gyakoriak a felébredések a mozgásfejlődés miatt.

Plusz, mivel sokat van ébren és sokat mocorog, ezért nem is hízik olyan ütemben.

Ha úgy érzed kevés a tej, szaporítd.

Vegyél ki pár nap "szabit, bújj a picivel az ágyba és szoptass ha kéri. Nézz közben filmet, sorozatot, lazíts.

2015. márc. 19. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!