Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Lassan 4 éves kisgyermek...

Lassan 4 éves kisgyermek miért lehet annyira elutasító az ennivalóval?

Figyelt kérdés
Mit lehet, mert van, hogy csak tészta,rizs, esetleg sült krumpli. Újabban már azt a 3-4 féle leves sem kell, de már a tészta is csak minden nélkül, sem rátontott hús, sem főtt, sem főzelék, semmi süti. Olyan mint töltött dolgok, saláták, gyümölcsök, hurka, kolbász legalább megkostolásig, minden elutasítva. Esetleg ha valaki hasonló helyzetben van és tippet, ötletet tudna adni. Inkább éhen van, de nem és nem kéri!!!!
2015. márc. 10. 20:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Biztos nehéz, de egy iodő után kinövi. Mikor kicsi voltam, nem ettem semmi mást csak cseresznyelevest, sültkrumplit, tejbedrízt. Semmi főtt kaja, semmi leves, semmi főzelék. Kenyeret se szerettem. Sovány is voltam sokáig, aztán anyukám felfedezte, hogy a nutellás kenyeret megeszem, na azután nutella volt egész nap.. Meg is híztam rendesen:)) Azzal megszerettem az evést, később már kb bármit megettem.
2015. márc. 10. 20:12
 2/5 anonim ***** válasza:

mit eszik és mennyit? ovis kaját se fogadja el?

azért azt ne felejtsd el, hogy egy 4 évesnek jóval kevesebb az igénye mint nekünk, ne magadhoz hasonlítsd az adagját :)

2015. márc. 10. 20:15
 3/5 sandrachnologic ***** válasza:

Néha nekem is beprobalkozik a fiam a valogatassal. Júliusban lesz 4 eves. En ugy vagyok vele, hogy elmehet az asztaltol, de nincs válogatás. Ha nem ette meg az ételt, akkor a következő evesnel találkozunk. Nasi, édesség, stb nincs kez eves között.

8-fel11-fel1-fel4-fel7 az evesido nalunk. Ha nem evett majd következőre. Nem kell mindent szeretni, de igenis kóstolja meg. Tisztaban vagyok vele, hogy neki is van ízlése, tudom mik azok, amiket nem szeret, de időnként azokkal is probalkozok, hatha kedvet kap hozza. Nem lehet beszukulten táplálkozni (foleg nalunk, mert o tej-tojas-szojaallergias, tehat alapbol kicsit le van szukulve a választéka).

Amikor valogazosabb időszaka van, akkor allandoan bevonom a fozesbe, o szorhatja a fűszert, kavarhat stb. Nagyobb élvezettel eszik es varja, hogy milEn lesz amit o főzött. Sajnos jobb tippem nincs, nalunk csak ez vált be. 😞

2015. márc. 10. 20:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Áh, semmiképpen sem felnőtthöz hasonlitjuk, de amikor meg sem kostólja, mert azt mondja mindenre, hogy büdös pfujj, akkor még az öklöndözés is előjön. Gyümölcs kilőve, az oviban is csak az üres tészta, üres rizs, nagy ritkán ha olyan leves van, esetleg azt pl.húsleves, de itthon már azt sem akarja!!!
2015. márc. 10. 20:24
 5/5 sandrachnologic ***** válasza:

Egy idő utan ugyis megunja... Eszembejutott meg valami, ami bevált nekunk. Mégpedig ketto darab konyv:

Berg Judit: meseleves

lackfi János: Paradicsomleves betutesztaval

Ezekből olvastunk es sokkal oldottabb lett az ételekkel szemben, aztán abba is hagyta. Ha megint elkezd valogatni, megint elovesszuk majd ezeket a könyveket. Nagyon jok.

2015. márc. 10. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!