Lassan 4 éves kisgyermek miért lehet annyira elutasító az ennivalóval?
mit eszik és mennyit? ovis kaját se fogadja el?
azért azt ne felejtsd el, hogy egy 4 évesnek jóval kevesebb az igénye mint nekünk, ne magadhoz hasonlítsd az adagját :)
Néha nekem is beprobalkozik a fiam a valogatassal. Júliusban lesz 4 eves. En ugy vagyok vele, hogy elmehet az asztaltol, de nincs válogatás. Ha nem ette meg az ételt, akkor a következő evesnel találkozunk. Nasi, édesség, stb nincs kez eves között.
8-fel11-fel1-fel4-fel7 az evesido nalunk. Ha nem evett majd következőre. Nem kell mindent szeretni, de igenis kóstolja meg. Tisztaban vagyok vele, hogy neki is van ízlése, tudom mik azok, amiket nem szeret, de időnként azokkal is probalkozok, hatha kedvet kap hozza. Nem lehet beszukulten táplálkozni (foleg nalunk, mert o tej-tojas-szojaallergias, tehat alapbol kicsit le van szukulve a választéka).
Amikor valogazosabb időszaka van, akkor allandoan bevonom a fozesbe, o szorhatja a fűszert, kavarhat stb. Nagyobb élvezettel eszik es varja, hogy milEn lesz amit o főzött. Sajnos jobb tippem nincs, nalunk csak ez vált be. 😞
Egy idő utan ugyis megunja... Eszembejutott meg valami, ami bevált nekunk. Mégpedig ketto darab konyv:
Berg Judit: meseleves
lackfi János: Paradicsomleves betutesztaval
Ezekből olvastunk es sokkal oldottabb lett az ételekkel szemben, aztán abba is hagyta. Ha megint elkezd valogatni, megint elovesszuk majd ezeket a könyveket. Nagyon jok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!