4 hónapos kora óta hozzátáplálunk, mert tápszeres. Be van vezetve a glutén és már kapott babapiskótát is, amiben van tojáspor. Eszik gyümölcsöket, zöldségeket, húst is. A piskótába nádcukrot raktam, meg csak tojás sárgáját. A tetején szilva van, aminek leszedtem a haját. Adhatok neki szerintetek?
2015. febr. 17. 16:14
1/8 anonim válasza:
Én nem adnék neki. A tojás sárgáját is csak később lehet adni, ha jól emlékszem 8 hónapos kortól.
Viszont ha van időd írd már le, hogy lehet fehérje nélkül piskótát készíteni.
2015. febr. 17. 16:17
2/8 anonim válasza:
1-es vagyok. Lehet, hogy csak 10 hónapos kortól mehet a tojás sárgája. Már nem emlékszem, de biztos van táblázatod, vagy találsz a neten.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy vezessük be, ezért gondoltam adni.
2015. febr. 17. 16:23
4/8 A kérdező kommentje:
Megnéztem a neten és tényleg az az ajánlás, hogy csak 10 hónapos kor után kapjon. Bár van egy origo cikk arról, hogy minél hamarabb be kell vezetni ezeket, hogy elkerüljük a későbbi allergiát. [link]
2015. febr. 17. 16:29
5/8 anonim válasza:
Mi 7 hósan vezettük be a tojássárgáját, 4 hónaposan kezdtük, a védőnő mondta, hogy kezdjük el a tojássárgáját is. 6 hósan még én sem adtam semmit, amiben tojás lehetett, úgyhogy nem tudlak biztatni.
2015. febr. 17. 17:08
6/8 A kérdező kommentje:
Ok, semmiképp nem adok még. Várunk, csak nem értem, hogy a védőnő miért mondja, olyan sok ilyenbe belefutottunk már vele. Sose tudom miben hihetek neki.
2015. febr. 17. 17:20
7/8 anonim válasza:
Amik a neten vannak táblázatok, az irányadóak és általánosan a biztonságra törekedve mindenkinek "jók".
A védőnő pedig ismeri a gyereket, tudja mit eszik, mióta és látja hogyan fejlődik. Tudná, ha érzékeny lenne stb.
Nekünk is ezért mondta 7 hótól a tojást, joghurtot, túrót, kefírt. Én ezt követtem, nem volt vele gond. A tojás sárgája gyakorlatilag a hús után bevezethető, de aki 6 hósan kezdi az almát, az 8 hósan fog a húsig eljutni, már ha betartja a 2 hónapos lépcsőt ugye. Úgyhogy szerintem a védőnőd sem akar rosszat, ő látja a gyereket és hozzá ad tanácsokat.
2015. febr. 17. 19:09
8/8 A kérdező kommentje:
A két hónapos lépcső megvan, mert 4 hónaposan kezdtük az almát. Húson is túl vagyunk. Viszont tejfehérje allergiás, nem tudom ez befolyásolja e a tojás adását.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!