Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás ki hogyan és...

Hozzátáplálás ki hogyan és mit szokott adni? Két hete kezdtük de tanácsokra lenne szükségem illetve a széklet majd befog állni? Miota hozzátáplálunk 3-4 napig nincsen hömérö és torna szokott segiteni.

Figyelt kérdés
4hónaposak már elmúltunk reggel tápszer délelöt gyümölcs pár kanállal rá egy orára tápszer ebédre krumplipüré + tápszer duán tápszer és este is fürcsi után a vacsi

2015. febr. 13. 11:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen gyümölcsöt kap? Az alma hasfogó. Amúgy én is két hete keztem nálunk még csak tízórait kap almát párolva nyersen nem bírta a hasa volt széklet de nagyon megfogta. Aztán a barackot kapja a hét. a többi étkezésre anyatejet kap. Minden 3 nap kap silcon 6körül aztán 8kor fürdik utána tejet kap.A.
2015. febr. 13. 12:57
 2/5 anonim ***** válasza:

az első dolgokból szinte minden hasfogó, ezért nincs széklete...hőmérő helyett inkább tömd bele a folyadékot, ha a sima vizet nem issza, akkor higított, hozzáadott cukor nélküli gyümölcslevet (Hamé pl).

A cukor fog, az alma, krumpli, répa fog. A sütőtök, a cékla elvileg hajt. én egy hónappal előbb kóstoltattam körtét, mert az is hajt, semmi baja tőle, ha mást nem, a levét adhatod neki.

A széklethez rost kell meg folyadék.

Én egyébként hetente egyszer főzök zöldséget: 3 adag rögtön pürésítve megy félre, 3 napi ebédnek. Ami megmarad a főzésből, azt is pürésítem és jégkocka tartókban fagyasztom...így ha pl főztem egy sütőtök alapot, abból veszek 100 mlt, hozzá dobálok 3-4 cékla kockát, és már meg is van a 150 ml főzelék pürém....

gyümölcsöt én nem főzöm, nyersen kap almát, körtét...de az alma ugye hasfogó, ezért én teszek hozzá zabpelyhet, ami széklethajtó, de azt neked most még nem lehet.

rizs lesz az első gabona amit bevezethetsz. De a rizs is fog. azzal is óvatosan.

Baracklét vehetsz, az is hajt.

2015. febr. 13. 13:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Én kicsit soknak tartom az ebéd előtti 3x-i étkezést, szerintem elég lenne neki a reggeli tápszer, majd a tízórai gyümölcs, abból úgyis egyre többet fog enni, nem csak pár kanállal. Gyümölcsöket szépen próbálgasd, keverd őket nálunk ezek jöttek be: alma, alma+banán, alma+körte, banán+avokádó, banán+sharon gyümölcs, de szinte bámilyen kombó lehet, arra figyelj, hogy szivlát és körtét pl egyszerre ne adj neki.:D A krumplipüréhez is lassan adhatsz majd neki répát stb.
2015. febr. 13. 13:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Először egy étkezésre koncentrálj, mondjuk a tízóraira! Ilyenkor még kaphat olyat is, ami majd az ebéd lenne, mert csak kóstolgat. Ne adjál mást 2 étkezésre! Egy legyen majd kiváltva!
2015. febr. 13. 15:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben probálozunk köszönöm szépen a válaszokat :)
2015. febr. 13. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!