Mikor adtatok először rízst, durum tésztát, zabpelyhet? Milyen formában?
6 hónaposan én már adtam rizst. Először rizst főztem és úgy botmixeltem, de így is darabos volt, ezért vettem rizspelyhet, azzal sokkal könnyebb dolgozni (nem kell pürésíteni).
Zabpelyhet is ezzel majdnem egy időben adtam, szárazon ledaráltam, majd megfőztem. Gyümölccsel pépesítettem.
A fiam tápszeres, 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, a főzelékeket kb 5 hónaptól tettük rendszeressé és vagy krumplival, vagy rizzsel sűrítettem. /hótól kapta a húst, akkor már inkább rizses ételeket csináltam.
Durum tésztát is kapott 6 hótól, de inkább amikor már a sajtot is bevezettük, joghurtos sajtos tésztának 7 hótól, ,bolognaiba is 7 hó körül stb.
(de a glutént 5 hónapnál bevezettük, csak nem tudtam kitalálni 5 hónaposnak tésztás ételeket.)
Zabpelyhet én mindig megfőztem, kapott bele almát pici fahéjat, később túróval, gyümölccsel, vagy a tejpépet kevertem zabpehellyel, puffasztott rizzsel és gyümölcsökkel, meggyel pl.
Zabpelyhet ritkán kap, de azt is olyan 6 hó környékén adtam először, mert addig nem jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!