8 honaposan hanyszor, es mennyit szopizik meg a babatok? Es
hanyszor kap melle fozeleket?
* és ahogy nézem javarészt azt írják 1 éves korig fél liter tej v tápsz
és csak 1 év felett napi fél liter tejalapú.
2015. jan. 24. 23:09
Csak hogy a tejpép anyatej kiegészítő tápszert is tartalmaz...De nekem rohadt mindegy ki hogy csinálja..Leszólt egy olyan akinek másfél évesen a gyereke még éjjel is eszik, na bumm!
2015. jan. 25. 10:45
Nem én voltam, és mi a gond azzal ha éjjel is eszik? Megkapja a neki legfontosabb tápanyagokat, és cél is, hogy 2 éves koráig tudjam szoptatni. Nincs is gond az immunitásával.
2015. jan. 25. 11:09
Igaz, hogy a fiam tápszeres volt, de még ő is evett éjjel 1x. Nem tudom ez másokat miért zavar, nem nekik kellett hozzá kelni. :) Engem meg nem zavart. És nem kínoztam a gyereket vízzel, meg ringatással, ne adj isten sírni hagyással, ha egyszer éhes volt! Képzeljétek nem maradt úgy!
A lányom anyatejes, 2 hónapos. Átalussza az éjszakát. Meggyőződésem, hogy a babák tudják mi a jó nekik, tök felesleges irányítanunk az alapvető szükségleteiket. Sőt, nem feleslegees,hanem egyenesen vétek beleavatkozni, és kényszeríteni őket.
Egyébként a fél liter tejalapút nekem az orvos mondta.
Ebben a babatáplálás dologban soha nem lesz egyetértés. :)
2015. jan. 25. 12:16
Tévedés ne essék, nekem mindegy, hogy ki hogy is csinálja. Én sem kínoztam semmivel a lányomat egyszerűen magától alszik. Ezzel arra próbáltam célozni,hogy ha nem jutna megfelelő táplálékhoz nappal, akkor éjjel követelné...ennyi.. Két éves koráig nem szeretném szoptatni, ugyanis ha betöltötte az első életévét,tervezzük a tesót, de ez az egyéni véleményem. Az meg, hogy másfél éves éjjel eszik nekem furcsa, mert a környezetemben nem ezt tapasztalom. Amúgy nagyon nem érdekel, mert nem én kelek hozzá stb, csak a hozzászóló meg azon lovazott,hogy kevés a 8 hónaposnak a reggeli esti szopi. Azt hozzáteszem, hogy a főzelékébe lefejt anyatejet teszek (amit 2-3 hónapja gyűjtöttem össze a fagyasztóban)...
2015. jan. 25. 14:32
Kevés is. Most említetted meg, hogy a táplálékát korábbi anyatejjel dúsítottad. Igazándiból akár tápszer, akár anyatej, de kell még egy 8 hónaposnak. Ilyenkor rengeteg ásványi anyagra van szüksége, amit ezekből megkap.
2015. jan. 26. 00:18
Nem érdekel a véleményed kedves utolsó...Nem szándékozom évekig szoptatni a gyermekemet...Érdekes, hányszor olvasni itt a GYIK-on a 8 hónaposok kajálási rendjét....írják h reggel este tápszer...az érdekes nem kevés...Különös :) Persze szoptassunk addig amíg a gyerek iskolába megy...Meg altassuk magunk között stb....Hajrá mindenkinek!
2015. jan. 26. 11:28
18/21 A kérdező kommentje:
Felesleges összeveszi. Régen tényleg nem volt szokás, hogy olyan sokáig szoptassanak, mint most. Én is 6 hónapos voltam, utána magam választottam el, bár anyukám mindig azt mondja, hogy már biztos nem volt elegendő a teje sem, és mégsem ment a Dunának. Meg sem fordult a fejében, hogy ez helytelen! Fél éves koromtól tehéntejet voltam csak hajlandó inni. Nagyon szeretem a mai napig, ha tehetném víz helyett is azt innék. És nem vagyok se allergiás se beteg. Ja és tehéntej mellett, soha még a gyerekorvos sem látott, csak mikor közösségbe kerültem. Emellett én még szoptatom a 8 hónapos lányom, még éjszaka is, de nem ítélem el azt, aki nem akar már ilyenkor sem. Egyik ismerősöm nem tudta szoptatni a babáját, ezért anyától vette a tejet. A gyerek folyton beteg volt már akkor is, és azóta is beteges. Nem ezen múlik. Engem igazából pont azért foglalkoztat a kérdés, mert érdekel, hogy nem viszem e túlzásba, és nem kellene e neki már többfajta étel.
Szia!
A lányom 8 hónaposan még napi 12x szopott (éjjel is), a hozzátáplálás nem ment, alig pár falatot kóstolt úgy 1,5 éves koráig. Átlagos testalkatú, de nem egy óriás baba (rám hasonlít, a testmagasságom 157 cm). Husos, de nem pufók. Szerintem ha nagy baba lenne genetikailag akkor már nagyobb lett volna az étvágya, és nem utasította volna el az ételt. Mindegyik gyerek máshogy fejlődik, és mások az igényei.
2015. jan. 26. 14:49
20/21 A kérdező kommentje:
A veszekedések elkerülése végett! Épp most hallottam egy riportot a tv-ben a szoptatással kapcsolatban. Az anyatejre a babának 6 hónapos korig van szüksége. Addig a bélrendszer helyes fejődésében közrejátszi, utána már nem feltétlenül. A későbbi betegségek és hízékonyság elkerülése végett szüksége van az anyatejben lévő bacikra 6 hónapos korig. 7 hónapos kor után már nem sok mindent hasznosít az anyatejből, nem mondta azt a doki, hogy ne szoptassanak az anyák, de a napi 1-2 bőven elég. Emellett a helyes hozzátáplálásra kell a nagyobb hangsúlyt fektetni.
Kapcsolódó kérdések: