Glutén tartalmú ételeket hány hónapos kortól lehet bevezetni a babák étrendjébe?
Figyelt kérdés
2015. jan. 24. 12:15
11/13 Lencsibaba0121 válasza:
Melyik lelkiszegény pontozta le azokat a válaszadókat, akik a kérdésre válaszolva a mai ajánlást írták, miszerint 4 és 7 hónapos kor között kell bevezetni a glutént??? Tényleg adj egy pacsit magadnak a tükörben, hogy ilyen szupperr vagy!!
12/13 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 6-7 hónapos kor között érdemes bevezetni, de egyáltalán nem okoz problémát, ha csúszik egy hónappal, főleg, ha van gluténérzékeny a családban.
A hozzátáplálás normál esetben eleve 6 hónapos kortól indul, így a 4 hónapos bevezetés (tápszeres babák esetén) nagyon korai, amikor csak almalevet, őszibarackot, s.répát, sütőtököt, krumplit adnak a babának, amik általában nem okoznak se allergiát, se intoleranciát. A glutén nem ezek közé tartozik, így semmi szín alatt nem adtam volna hamarabb a babámnak, mint 7-8 hónap.
Amúgy pár évente mindig újabb ajánlások jönnek ki. A legújabb egy darab svéd tanulmány alapján lett "kikiáltva", amit azóta sem erősítettek meg. Amúgy pl. az USA-ban teljesen más a bevezetési sorrend.
13/13 anonim válasza:
Ma beszéltem a gyerekorvossal és mondtam neki kapja a glutént 5 hós fiam azt mondta jól van és kérdezte hogy fogadja izlik-e neki. Jó gyerekorvos a legjobb a megyében.Szóval szerintem kérdezd meg a dokitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!