Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Baj, ha 14 honapos babamnak...

Baj, ha 14 honapos babamnak kulon fozok?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerosom ki volt ezen akadva hogy meg mindig kulon fozok a fiamnak,merthogy az o babaja mar 8 honaposan azt ette amit a csalad,pecsenyet kaposztaval. En kb.2 hete adom neki azt amit mi is eszunk,elotte is neha kostolgatott a mienkbol.Barmit adok neki a csalad fotjebol nagyon keveset eszik belole,nem lakik jol.Ezert gondoltam hogy visszaterek a kulon fozesre egy ideig.Altalaban kulonbozo fozelekeket foztem neki amit imadott es jol lakott vele.Meg van szabva mikortol kell a babanak kotelezoen raszokni a csalad foztjere?Ha csak kostolgat az eleg hogy majd idovel megszokja?Anyukak mikor hagytatok abba a kulon fozest?

2015. jan. 12. 23:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Bajnak nem baj, csak plusz meló. A lényeg, hogy a te föztöd. Szerintem csak figyeld a babád, hogy mit eszik szìvesen, ö tudja a legjobban, hogy mit kìván a szervezete. A fiam 10-12 hónaposan állt át teljesen.
2015. jan. 12. 23:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

dehogy baj :) de én erre nem szántam plusz időt, lusta vagyok. én mindig összehoztam, hogy hasonló legyen, így együtt főztem, majd neki kiszedtem, pépesítettem ha még kellett vagy került bele a neki való dolog (mondjuk ha tejes akkor neki tápszert tettem bele), magunknak meg ezután fűszereztem és ment bele azok amiket nem ajánlottak :)

de enyém már 11 hónaposan a miénket akarta nem ette meg az övét, így a miénken változtattam és kevésbé fűszereztem, stb.

de ha ezen múlna, hogy eleget egyen akkor természetesen pepecselnék én is :)

ne aggódj, jól csinálod! :)

2015. jan. 12. 23:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, senkinek semmi köze hozzá, úgy csináld, ahogy nektek beválik.
2015. jan. 13. 00:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is külön főzök neki, a legtöbbször.
2015. jan. 13. 08:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem nem gond hogy fozok neki,orommel csinalom.Csak azert aggodok egy picit hogy nagyon megszokja a fozelekeket es 2-3 evesen is azt fogja kovetelni.Anyosom szerint rakene szoktatni a csalad foztjere.De eroltetni nem lehet.Tenyleg ennyire meg fogja szokni?
2015. jan. 13. 08:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha neked nem baj, akkor nem baj. De akkor csak főzelékeket eszik? Tehát levest, tésztafélét, húst nem?

Az meg hogy bármi meg van szabva azt felejtsd el!

2015. jan. 13. 08:51
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Nyilván nem baj, de ekkora gyereknél azért már felesleges. Nyugodtan ehetné a ti ételeket, az sem baj, ha megszokja, hogy nem csak főzeléket lehet enni ebédre. Az én fiam egyébként 11 hónapos kora óta eszi azt, amit mi.
2015. jan. 13. 08:53
 8/9 anonim ***** válasza:
83%

anyósod kissé flúgos :D nehogy már az a baj, hogy főzeléket eszik egy baba! még bölcsiben, oviban is az lesz leginkább!

enyém 5 éves, nem igen eszi meg a főzelékeket, engem tökre bánt, mert férjem is, én is főzelékesek vagyunk, ő meg a feltétet vacsizza...

legjobb a főzelék vacsira, egészséges, tápláló, minden benne van amire szüksége van...

2015. jan. 13. 10:49
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Először is dehogy baj. Plussz meló, de bajnak nem baj.

Én kicsit kilógok a válaszadók sorából, mert én bizony 11-12 hósan sem adtam sokszor azt, amit mi ettünk.Ez mára már változott (19 hós), de még most is előfordul, hogy külön főzök a gyereknek, mert tudom, hogy rendes adagot nem enne meg bizonyos ételekből. Persze a miénkkel kezdem, majd ha nem elég neki,vagy van, hogy 1 kanállal sem hajlandó enni belőle, akkor adok mást. Nem erőltetem, majd ő tudja.Volt már olyan is, hogy egy addig elutasított ételt szépen elfogadta. Ez így fog bővülni. Egyébként nem főzelékes, mi sem vagyunk, csecsemőkorában főztem minden félét neki, akkor szívesen ette, mára már inkább a tartalmas levesek, husi, tészta, rizs a kedvencei. Tudom, hogy sokat fog még változni a jövőben, így nem stresszelek, nem erőltetem őt sem.

2015. jan. 13. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!