Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Van olyan anyuka, akinek a...

Mendez kérdése:

Van olyan anyuka, akinek a babája soha nem ivott cumisüvegből? A többi lent

Figyelt kérdés
Én 6 hónapig csak szoptattam a kislányomat, aztán pedig ivópohárból kapta a vizet, tápszer soha nem kellett, mert elég volt a tejem, 10 hónapos kora után pedig sportkupakos üvegből issza a gyümölcslevet és a vizet is. Betöltötte az 1 évet, és gondoltam kipróbálom a tejitalokat. Szerintetek így érdemes? Mármint meg fogja inni üvegből?
2015. jan. 1. 21:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Miért akarod 1 évesen cumisüvegre szoktatni?

Nekem az egyik fiam sohasem ivott cumisüvegből.

2015. jan. 1. 21:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam 8 hónaposan kapott a kezébe először cumisüveget, de nem tudott vele mit kezdeni, így én is pohárból, majd itatókulacsból itattam. Tejitalt nem ivott, egy éves kora után már tejet kapott vagy szívószállal, vagy pohárból. Mellette 2 éves koráig szopizott. Sosem igényelte a cumisüveget.

Simán adhatod te is pohárból, vagy itatóból a tejitalt, ha ízlik a babádnak, nem az lesz a lényeg, hogy miből issza. :)

2015. jan. 1. 21:12
 3/5 anonim ***** válasza:
10 hónaposan szokott le a szopizásról a lányom, onnantól csőrös pohárban kapta a tápszert, később tejitalt is. Cumisüveget nem nagyon használtunk egyik gyereknél se, egyszerűen nem volt alkalom rá.
2015. jan. 1. 21:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Úgy látszik, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést.

Nem akarom cumisüvegre szokatni a kislányomat :-), szó sincs erről. Azt, hogy meg fogja-e inni üvegből, azt a sportkupakosra gondoltam.

Én azt látom, hogy sok baba cumisüvegből szépen megissza a tápszerét és a tejitalát, több dl-t is, és ez olyan nekik, mint egy étkezés. És a kérdésem az lett volna, hogy szerintetek érdemes-e tejitalt adni egy olyan babának, aki nem cumisüvegezett. Elég drágák ezek az italok, és nem szeretném, ha pár korty után ki kellene borítanom. Akkor inkább maradok a tejpépeknél.

2015. jan. 2. 19:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Pedig amíg nem próbálod ki, addig nem tudod, hogy ízlik- e neki! :) Nem attól étkezés a babának, hogy miből issza, hanem, hogy szereti-e és mennyi mennyiséget bír megenni, meginni belőle. Tehát nyugodtan adhatod neki sportkulacsból, ha jó neki, akkor abból is megihat több decit. Bár a tejitalok nem kimondottan étkezésre vannak, hanem inkább a tejet, kakaót helyettesítik. Régebben lehetett termékmintát rendelni, küldtek ingyen egy adag tejitalt, talán a Milupa oldalán, vagy ismerőstől kérj egy adagot kóstolóba, aztán eldöntött, hogy kéri-e a babád. :)
2015. jan. 2. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!