Anyatejes babák anyukái ti mikor kezdtétek az ételeket bevezetni?
A babám ma 5 hónapos csak szopizik. A 4 hónapos státuszon már eleg keveset hízott, ezért azt mondta a védőnö, ha az 5 hónaposra sem hízik akkor el kellene kezdenem kóstoltatni. Viazont az ünnepek miatt az január 6-ra esik, és én Ugy gondoltam 24-én már elkezdeném a kóstoltatást mert nem bírok magammal és mert továbbra is minimális a gyarapodás.
Mivel egy étkezést kb 3 hét kivAltani, így kb 6 hónapos korAra ki lenne valtva az elso etkezes (vagy még ennél előbb is ha tetszik neki a dolog). nem korai ez így? vagy ti mikor kezdtetek neki?
Én is hasonlóképpen voltam a legkisebbel, 5 hónaposan kicsit belassult a gyarapodása. Az orvos szerint csak azért, mert ő már akkor nagyon mozgékony volt, mászott is, ülve játszott. Mégis javasolták, hogy lassan kezdjem el a hozzátáplálást.
5 és fél hónaposan kezdtem almalével, szóval pár nappal fél éves kora előtt kezdte kapni a pürét. Neki akkor már kb. a harmadik foga nőtt, és kívánta a rágást, ezért lassanként bevezettem a darabosakat is. Úgy kezdtem, hogy a jól átsütött almát villával összetörtem, a nyárról lefagyasztott barackot szintén.
Nagyon jól haladtunk, most 15 hónapos, jó étvággyal eszik, soha, semmi nem csapta ki, a szopit sem hagyta abba.
Szóval szerintem nyugodtan kezdd el, és nem korai, ha fél éves korra ki van váltva egy étkezés ebben az esetben. Csak figyelni kell, minek milyen a hatása.
Főzni is lehet az almát, s a levet, amiben főtt, azt is adhatod a babának. A kemény körtét ugyanígy meg szoktam főzni.
Zöldségek közül a sütőtököt, főtt répát jó adni először, ezeket is nagyon pépesítve. Ha jól megy minden, később keverheted krumplival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!