Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Könnyen turmixolható ételeket...

Könnyen turmixolható ételeket tudnátok mondani?

Figyelt kérdés

Kislányom 14 hós, és a kanalas ételekből csak a püréset eszi meg. Próbálkozom egyre inkább darabosra hagyni, de köpi ki, és nagyon-nagyon lassan haladunk. Azt enné, amit mi, de pl tészta, rizs, és társai teljesen pürésre nem turmixolhatóak, pedig mi nagyon tésztásak vagyunk.

Paprikáskrumplit, krumlis dolgokat illetve a leveseknek a sűrűjét eszi hússal, de egyrészt bővíteném a menüt, másrészt meg a levesek nem elég táplálóak.

Adnátok olyan étel recepteket, amik jók az egész családnak de pépesre turmixolhatóak?


2014. okt. 20. 13:36
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A főzelékeket elég jól lehet turmixolni.

Krémlevesek, azok táplálóak is (zeller, hagyma, gyümölcs, brokkoli, stb).

Vadas

Meggyszósz husival, krumplival/grízzel

Hortobágyi palacsinta

Halászlé

Spenót, sóska

Paradicsomos káposzta

Stefánia szelet krumplipürével

2014. okt. 20. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

az én kisfiam 17 hós, és dettó így eszik :)

pedig tud enni darabosat is, csak lusta vagy nem tudom... :)


én minap csináltam bolognai spagettit, és neki is daráltam belőle. a darálthusos pariszószt BOTMIXERREL összepépesítettem, majd beleszórtam az egész spagettitésztát, és pár másodpercre, pulzálósan összeaprítottam (kicsi darabkák lesznek a tésztából így, nem kása) :)

ezzel a módszerrel bármit le tudsz pürésíteni, ne aprítót, hanem botmixert használj (én még porcukrot is 'mixerrel csinálok)


főként főzeléket készíts (borsó,tarka vagy sárgabab,paradicsomoskáposzta,lencse,spenót,krumpli,karalábé,vegyes) és ehhez keverj hozzá húspépet (húspép: én minden héten főzök csontos csirkemellből egy nagy fazék húslevest, majd kiszedem a husit és a főzőlével palacsintatészta/krém állagú pépet botmixerezek)

- az ételeket BÉBIÉTELES ÜVEGEKBE adagolom - pl. húspépből 5-6 teáskanálnyit, főzelékből a bbételes üveg háromnegyedéig pakolok) és ezeket az üvegeket felcímkézem (készítés dátuma) és a fagyasztóba rakom, onnan szedegetem elő. 3 hónap a készétel eltarthatósága (de tovább is jó, én a 3hónapot tartom)


mindenből, amit csak főzöl, rakjál el így üvegbe a fagyasztóba. és csak kapd elő :)


pl. főztem minap rizst. kivettem a fagyasztóból egy ilyen húspépet, felolvasztottam, a rizshez kevertem, adtam hozzá kis tejszínt, petrezselymet, reszeltsajtot, és kész is volt az isteni hámi.


ui: én is mindent mixelek. anyatejes babám eléggé rapszodikusan eszi meg a főtételeket, nem beszélve arról, hol megeszi a darabot, hol kitúrja a nyelvével. én szerintem ez akár még természetes is lehet a korosztályánál... majd megszokja a bölcsiben pl. hogy hogy kell enni :)

2014. okt. 20. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!