Hogy készítsem el 7 hónapos kisfiamnak a sóskát? Írnátok olyan recepteket amiket már ehet?
Megmosom, felvágom a sóskát.
Pici olajon kevés hagymát megsütök, rá pici cukor, rárakom a sóskát, 2-3 percig kavar hogy össze essen, 1 evőkanál liszt, felöntöm annyi vízzel hogy épp hogy ellepje, majd 5-10 percet főzöm, turmixolom.
Helló Mindenki!
Hét hónapos kisbabának semmiképpen nem javasolnám sem a hagymát, sem a rántást.
Sőt tovább is mennék, bár ezért meg fogtok kövezni; simán, minimális mennyiségű olíva olajba tenném a már alaposan megmosott - ha van - a vastagabb középső erétől megfosztott, összevágott sóskát. A pici cukor OK, mert különben nem enné meg a savanyúsága miatt. Külön főznék hozzá egy burgonyát, amit ha már puhára főtt, enyhén összetörve beletennék a sóskába (a krumpli is elvesz a savanyú ízből), utána turmixolva (persze előkóstolva) kínálnám (kínáltam) anno a picinek.
6 hónapos kortól kaphat lisztet. Hogy az most kenyér, keksz, vagy rántás, mindegy.Nyugodtan lehet aki rántásdal készíteni.
A hagymát is a hozzátáplálás elején lehet már adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!