2 hónapos babának ti adnátok répa és krumplipürét? Egyáltalán szabad ilyen korán?
nem, nem adnék.
nyilván régebben teljesen más volt a "divat" a hozzátáplálás terén (velem például tehéntejet itattak, mert anyunak nem volt teje. hogy ettől, vagy nem, de masszív laktózintoleranciám van, és volt világ életemben, így én a saját gyerekemmel óvatos vagyok, és hallgatok a védőnőre-gyerekorvosra, de ez az én gondom)
az anyósomnak is vannak olyan gondolatai, hogy a gyereknek csokit ad, vagy rántott húst ad a szájába (mert nyúl érte, és biztos azért, mert enné. De a babánk olyan korban van, hogy mindenért nyúl, és tömi a szájába), vagy cukros teát, vagy akármit.
Hosszú "csatáink" voltak ebből, de végül megértette, hogy a mi gyerekünk, és nem az övé, és legyen kedves elfogadni, hogy mi mit szeretnénk. De persze ettől még nem rossz nagyi, csak ő ebben a szellemben nevelte fel a gyerekeit.
Most 3,5-4 hónaposan kezdik a hozzátáplálást olyan babáknál, akik tápszeresek.
Szerintem is tul koran lenne, az en nagymamam is kerdezte, hogy mikor kezdem el a hozzataplalast(a babam most 4 honapos). Ma kapott eloszor anyatejen kivul egy kis almalevet. De!!! regebb ha valakinek nem volt teje akkor mit kapott a baba? na ez jo kerdes ugy e?
Hat az en anyukamat tudta szoptatni mamam, de a batyamat nem es tapszert se lehetett ugy kapni mint most, ezert 6 hetes korban kapott mar gyumolcsoket es krumplit, repat. Egeszseges felnott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!