Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan tudnánk házi bébi...

Hogyan tudnánk házi bébi ételt készíteni?

Figyelt kérdés
Hamarosan megszületik a kisfiunk, tehát mire elkezdhetjuk a hozzataplalast mar nem lesznek a kertben friss, zsenge zöldségek és gyümölcsök. Anyueknak, anyóseknak ott a hatalmas kert, hamarosan telis tele mindenféle földi jóval. Azt szeretnem megtudni, h hogyan tudnam ezeket eltenni úgy, h a vitaminok megmaradjanak? Mi a jobb lefagyasztani, vagy hőkezelni? Gondolok itt sargabarackra, szilvara, repara, stb...
2014. máj. 3. 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:
28%

Fagyaszd.

Hőkezeléssel a létező összes vitamint szétroncsolod az ételből.

Bár olyat sose hallottam még, hogy valaki répát fagyasztott volna :))

2014. máj. 3. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

En szoktam repat fagyasztani es a vegyes zoldsegkeverekben is van.....

Apro adagokban fagyaszd le, kerdezo.

2014. máj. 3. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát mondjuk én se... Zöldségeket nem kell vennünk aztán se. A szülők bekeszitik télre. Csak az már nem olyan finom, mint az első zsenge... De azert majd mindenből teszek a fagyoba... Csak gondoltam olyan hasonlo modszerrel mint a hazi lekvart, megfozve pepesitve uvegbe elrakva, dunsztolva, stb
2014. máj. 3. 10:22
 4/6 anonim ***** válasza:
oké, hogy szilva meg barack nem lesz a tél közepén, de répa az év bármelyik szakában kapható, és ha van kertetek, akkor tárolható is, nem kell fagyasztani...
2014. máj. 3. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Sokkal jobb, ha a nyers alapanyagokat fagyasztod és amikor kell, akkor fözöd.

A fagyasztás során megmaradnak a vitaminok, és amikor felhasználod, olyan, mintha frissen lenne szedve.


Az üvegben eltettel több gond van: egyrészt nehezebb annyira sterilre fözni, hogy ne romoljon el, másrészt a fözéskor a vitaminok egy része lebomlik (ez nem elkerülhetö), és a tárolás során meg egy jó adag szintén - ez viszont igen.

2014. máj. 3. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

szia, a gyümölcsöket felezve fagyaszd le (én meggyet, barackot,cseresznyét leturmixoltam és jégkockatartóba tettem, fagyasztás-zacskózás...)A répát és társait apró kockákra vágod és lefagyaszthatod. A vitaminok főzéskor úgyis kimúlnak, az ásványi anyagok maradnak benne. Én a befőttszerű eltevéssel nem kisérleteznék, mert ha megforr oda a gyümi, zöldség és vesződtél is vele.

Biztosan akarsz járatni egy egész fagyasztót emiatt?

Neten is lehet rendelni biozöldségeket (akár fagyasztottat is), mindig amennyi kell. Zöld hétfőn ingyenes a kiszállítás.

Mi ezt a módszert választottuk. Havonta 1x rendeltem, abból főztem (pl.almából kb. 5 kg-t rendeltem egy hónapra, de a fagyasztott cuccok elég volt 2 hónapra), Dm-ben vannak bio gabonák - csak a hússal van a gond, 1 kg biocsirkemell 6e ft, így sima hentestől kap.

2014. máj. 5. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!