Hogyan tudnánk házi bébi ételt készíteni?
Fagyaszd.
Hőkezeléssel a létező összes vitamint szétroncsolod az ételből.
Bár olyat sose hallottam még, hogy valaki répát fagyasztott volna :))
En szoktam repat fagyasztani es a vegyes zoldsegkeverekben is van.....
Apro adagokban fagyaszd le, kerdezo.
Sokkal jobb, ha a nyers alapanyagokat fagyasztod és amikor kell, akkor fözöd.
A fagyasztás során megmaradnak a vitaminok, és amikor felhasználod, olyan, mintha frissen lenne szedve.
Az üvegben eltettel több gond van: egyrészt nehezebb annyira sterilre fözni, hogy ne romoljon el, másrészt a fözéskor a vitaminok egy része lebomlik (ez nem elkerülhetö), és a tárolás során meg egy jó adag szintén - ez viszont igen.
szia, a gyümölcsöket felezve fagyaszd le (én meggyet, barackot,cseresznyét leturmixoltam és jégkockatartóba tettem, fagyasztás-zacskózás...)A répát és társait apró kockákra vágod és lefagyaszthatod. A vitaminok főzéskor úgyis kimúlnak, az ásványi anyagok maradnak benne. Én a befőttszerű eltevéssel nem kisérleteznék, mert ha megforr oda a gyümi, zöldség és vesződtél is vele.
Biztosan akarsz járatni egy egész fagyasztót emiatt?
Neten is lehet rendelni biozöldségeket (akár fagyasztottat is), mindig amennyi kell. Zöld hétfőn ingyenes a kiszállítás.
Mi ezt a módszert választottuk. Havonta 1x rendeltem, abból főztem (pl.almából kb. 5 kg-t rendeltem egy hónapra, de a fagyasztott cuccok elég volt 2 hónapra), Dm-ben vannak bio gabonák - csak a hússal van a gond, 1 kg biocsirkemell 6e ft, így sima hentestől kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!