Hogyan győzzem meg anyósom, hogy a nem szeretnék az 1 éves fiamnak tejet adni?
Már többször feljött a téma, hogy a 9-10 hónapos fiamnak miért adok még tápszert, miért nem adok tejet. Ő 7 hónapos koráig szoptatta a fiát, és utána biztos tejet adott, mert tápszert nem. Az olyan mű dolog, a tej sokkal jobb szerinte.
Akkor úgy éreztem, leharcoltuk ezt a kérdést.
Nemsokára tölti a fiam az 1 évet, és most azzal jött, hogy a Ridikülben ez volt a téma, egy angol konferencián mondta az orvos, hogy az allergia kialakulás esélyének csökkentésére minél hamarabb be kell vezetni a tejet. Úgyhogy már adhatnék neki.
Mivel tudnám meggyőzni? Ráadásul ő házi tehéntejre gondol...
Van esélyem egyáltalán, vagy hagyjam rá???
ilyenekkel engem is a sírba visznek
én nem birom ki, harcba szállok és bizonygatom az én meglátásom ezerrel
aztán jön a következő ugyanilyen, csak más témában.
kimerítő.
lehet tényleg jobb ráhagyni a másikra, de én valahogy hamar kitérek a hitemből, nem tudom miért vagyok ilyen hirtelen indulat.
Én ilyenkor mindig azt mondtam neki,hogy a Gizike,Marika meg mindenki nem érdekel miket mond vagy tett mert ez az én gyerekem és én ezt csinálom.
Innentől kezdve nekem aztán mondhat amit akar mert mindig azt válaszolom,hogy engem ez nem érdekel.
Győzködni nem fogom mert felesleges is lenne és miért is kellene győzködnöm????
Csináld úgy,ahogy Te akarod.Mondd meg,hogy most már ki fogja bírni egy éves koráig,de sajnos igaza van.
Ez trend volt vagy 5 évig,hogy szinte semmit 1 éves korig,na ennyi allergiás,még az életben nem volt.
Rájöttek,hogy nem jó.és nem csak a tejet,de a lisztes dolgokat is minél hamarabb,meg a gyümölcsöt,meg a főzeléket is. De csinálhatsz bármit,ha benne van a génjeiben,akkor akkor is allergiás lesz,ha óvod,és akkor sem,ha már 3 hónaposon tejes keksszel eteted.
Köszönöm a sok választ!
Azt nem akarom mondani, hogy már kapott, mert néha (kb 1-2 havonta 1x) a sulim miatt velük van a fiam majdnem egész nap, és szeretném, ha akkor sem adna neki tejet.
Amúgy pont ma volt a Babavilágban, hogy azért sem jó a tehéntej a kicsi gyerekeknek, mert 3,5x több benne a fehérje, mint az anyatejben. És ez nemcsak kiskorban okozhat gondot, hanem pl fiatal korban ez miatt lehet hízékony pl, és még felnőtt korban is okozhat problémákat a kiskorban túlzásba vitt fehérjebevitel.
Ezt majd anyósomnak is megmondom.
Szóval megpróbálom megbeszélni vele, majd meglátjuk, hogy fogadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!