6 hós baba, tejtermékek?
Figyelt kérdés
Ma voltunk a doktornéninél a 6 hónapos státuszon és azt mondta h adhatok a babának natúrjoghurtot gyümölcsökkel, én viszont azt hallottam, hogy 1 éves kora előtt tejtermékeket nem lehet. Most akkor hogy van ez? Joghurtot mégis lehet?2014. márc. 19. 16:22
2/7 anonim válasza:
Tejet nem lehet 1 éves kor előtt. Tejterméket igen. De azt sem fél évesen, hanem inkább 8-9-10 hónapos korban.
Tehát most még az is korai.
3/7 A kérdező kommentje:
Ne értsetek félre, nem akarom megkérdőjelezni amit mond, ő a gyerekorvos, én pedig csak egy laikus kismama...de mégis, tapasztalatokra lennék kíváncsi...Meghallgat az ember több véleményt is...:)
2014. márc. 19. 16:26
4/7 anonim válasza:
Tejet nem lehet 1 éves kor előtt. Tejtermékeket 8 hónapos kortól ajánlják, bár én 7 hónaposan adtam először.
5/7 anonim válasza:
Csak újabban találták ki, hogy nem ehetnek a babák tejet egyéves kora előtt. Engem nem tudott szoptatni az anyukám, és tejen nőttem fel. Semmi bajom nem lett tőle.
De a környékünkön is sokan adnak tejet már kicsi korban. Részben, mert nem követik a mai trendet, részben mert nincs pénzük a drága tápszerre és bébiételre. A babáik is egészségesek.
6/7 anonim válasza:
Natúr joghurtot lehet, és azt hiszem, kefirt is. Tejet tényleg nem. (Bár én is ittam annak idején, és semmi bajom nem lett. Mondjuk ez nem bizonyít semmit, jobb óvatosnak lenni.)
7/7 anonim válasza:
Első vagyok. Csak akkor vernék a fejüket a falba, ha az ő gyerekük kerülne a csecsemőosztályra azért, mert vér jön belőle széklet helyett. És ez nem tejtől, hanem HA tápszertől. Szóval amit írtam, tartom, a lányom tejérzékeny, nem tragikus a helyzet, de egyfelől havonta kb. 30-40 ezer forint, hogy az ételeink totál tejmentesek legyenek, és ne kelljen neki azt mondanom, hogy nem ehet ebből meg abból, másrészt nem jó, hogy órákig böngészem a termékek összetevőit. Én orvos vagyok (bár ezen az oldalon nyilván csak egy messziről jött akárki), nem javaslom senkinek a tejtermékek 10 hónapos kor előtti bevezetését, mert valóban csak 3-5%-ban allergizál, de ha te leszel a 3-5%, akkor az neked 100% lesz. És szívás. Higyjétek el. A tejre pedig régen is sok gyerek lett érzékeny, csak nem foglalkoztak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!