Nagy hülyeséget csináltam, hogy hallgattam a védőnőre? Miért tanácsolhatja ezt?
én előbb elolvasom, amit a la leche liga vagy az antalvali ajánl...
az én védőnőm annyi hülyeséget mond (nemsoká megy nyugdíjba) hogy minden javaslatát fenntartással kezelek.
nem mindegyik védőnő halad ám a korral, olvass szakértői oldalakat. (ne blogot, hanem olyat, ami hiteles szervezet, pl,. a la leche liga)
ne aggódj, nem lesz baja azért a babádnak :)
mi 6 hónaposunknak már adtunk mandarinlevet, kekszet mondjuk én csak 8 hónap után adtam neki... amig ki nem nőtt az első foga...
a mi korosztályunkban még nagyon kicsi babák még más furcsaságokat is ettek :) (6 hónapos kor alatt tejbegríz, húsleves, paprikáskrumli, tészta...)
Dehogy csináltál hülyeséget.
A levét adod neki, semmi problémája nincs belőle, nem jelentkeztek allergiás tünetek és még a kakilás is rendben van tőle. Akkor meg mi a gond? Semmi.:)
Hidd el, hogy alapvetően tartod a hozzátáplálási táblázatot, tényleg figyelsz, hogy mit adsz neki, ezzel máris sokat tettél érte. Most képzeld el azokat, akik 1 éves koruk előtt, inkább fél éves koruk környékén krumplipaprikással, paradicsomos húsgombóccal és egyéb, nem babáknak való kajákkal etetik a gyereküket. Nem egy ilyet ismerek sajnos. Ehhez képes, akkor mi egy kis narancs vagy mandarin lé?:)
A narancsnál, mandarinnál a gyümölcs húsa okozhat problémát, már akinél okoz, a leve nem annyira. De amúgy szerintem is adható. Anyatejes babáknak 7-8 hós kortól írják a narancsot és mandarint, ha valamelyik baba tápszeres, ott értelem szerűen előbbre szoktak csúszni ezek a határidők.
3 táblázatot néztem meg most nagyhirtelen, mindegyik 7-8 hós kortól írja ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!