Grey tea adható 1évesnek?
Milyen Grey? Earl Grey?
Ha igen, NEM kéne. Fekete tea nem való gyereknek a koffeintartalma miatt. Ilyen kicsinek végképp nem, de nagyobbacskának is inkább gyümölcs kellene (nem gyümölcsízű fekete, hanem gyümölcstea!).
Nem, drága, nem vagyok fanatikus, csak éppen nagy tearajongó, így tudom, hogy nem csak a fekete tea létezik a világon, és azt is, hogy az a legkevésbé gyerek-kompatibilis szinte az összes létező közül.
Folyadékpótlásra például még viccnek is rossz, mivel mint említettem vízhajtó. Polifenol tartalma pedig a vas felszívódását nehezíti. Csersavtartalma bánthatja a gyomrot, emésztési problémákat okozhat.
Ami gond nélkül adható gyereknek pl.: az a citromfű, menta, kamilla (ha nincs pollenallergia), gyömbér, hibiszkusz, csipkebogyó, rooibos, hooneybush, gyümölcskeverékek...
(Egyébként a tejjel az égvilágon semmi gondom. És azt is tudhatnád, hogy 1 piros kéztől még nem lesz valaki 0 %-os. Csak akkor írja ki a százalékot, ha már többen is értékeltek valakit. ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!