Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Grey tea adható 1évesnek?

Grey tea adható 1évesnek?

Figyelt kérdés
2014. febr. 22. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Milyen Grey? Earl Grey?

Ha igen, NEM kéne. Fekete tea nem való gyereknek a koffeintartalma miatt. Ilyen kicsinek végképp nem, de nagyobbacskának is inkább gyümölcs kellene (nem gyümölcsízű fekete, hanem gyümölcstea!).

2014. febr. 22. 20:15
 2/6 anonim ***** válasza:
7%
Az enyémek 1 hónapos koruktól isznak nagyon gyengére főzött fekete teát. 2l vízbe 1 filter 5-6x belemártva. Még élnek, és semmi bajuk. 4 és 7 évesek. Szóval szerintem igen. Mi is ezt kaptuk annak idején, és nekünk most is a védőnő javasolta, és a gyerekorvos is egyetértett, hogy ilyen gyengén nyugodtan adhatjuk.
2014. febr. 22. 21:41
 3/6 anonim ***** válasza:
De 2-es minek, ha van más is, ami 1) nem vízhajtó, 2) nem tartalmaz koffeint?
2014. febr. 22. 21:45
 4/6 anonim ***** válasza:
26%
Mert ezt megitták, mást meg nem, és kellett a folyadékpótlás. Amúgy köszi a lepontozást. Ha minden hülyeséget betartanánk amit itt a hozzád hasonló nagyokosok isteni kkinyilatkoztatásként adnak gyereknevelés témában, már rég megőrültem volna. De te nyugodtan itasd gyümölcsteával a gyerekeid ha ők azt szeretik 18 éves korukig. Szerinted biztos a tej is méreg. Nagy az Isten állatkertje. És sajnos nincs a kerítésben áram.
2014. febr. 23. 00:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem, drága, nem vagyok fanatikus, csak éppen nagy tearajongó, így tudom, hogy nem csak a fekete tea létezik a világon, és azt is, hogy az a legkevésbé gyerek-kompatibilis szinte az összes létező közül.

Folyadékpótlásra például még viccnek is rossz, mivel mint említettem vízhajtó. Polifenol tartalma pedig a vas felszívódását nehezíti. Csersavtartalma bánthatja a gyomrot, emésztési problémákat okozhat.

Ami gond nélkül adható gyereknek pl.: az a citromfű, menta, kamilla (ha nincs pollenallergia), gyömbér, hibiszkusz, csipkebogyó, rooibos, hooneybush, gyümölcskeverékek...

(Egyébként a tejjel az égvilágon semmi gondom. És azt is tudhatnád, hogy 1 piros kéztől még nem lesz valaki 0 %-os. Csak akkor írja ki a százalékot, ha már többen is értékeltek valakit. ;) )

2014. febr. 23. 01:00
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. és igen én se szoktam mindenféle dolgot betartani amiket némely ember ki szokott irni. és tényleg nem kell a gyereket félteni, hanem épp ésszel adhatóak nekik a dolgok. azért kérdeztem mert belenyalt a poharamba és gondoltam adok neki mert tettszett neki persze nem liter számra gondoltam.
2014. febr. 23. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!