Ha minden nap sárgarépa alapú főzeléket adok az 5,5 hónapos babámnak napi 1üveggel, tényleg sárgulást okozhat? Többi lennt!
Figyelt kérdés
Már régóta eszik főzeléketde nem minden nap ,az a kérdésem hogy ha minden nap répa alapú főzit adok (2répa+2kis krumpli néha almával) napi 1üveggel,okozhat valami "bajt"? Anyósom riogat....Eddig ezt kapta néha,de már 100%ra kiváltom az ebédjét.ezért kérdezem.Vagy krumpli+alma kombót adhatok neki ebédre? Spenótot ,borsót nem szereti! Bolti főziket egyáltalán nem eszi! 22/L2014. febr. 19. 09:41
1/11 anonim válasza:
Azért nem lesz sárga mert sárgarépát eszik:-)
2/11 anonim válasza:
Sárga lesz tőle a bőre, de ez nem okoz semmilyen egészségügyi kárt. Az én babám orra ennél jóval kevesebb répától is narancssárga volt.
3/11 anonim válasza:
Sütőtöktől, sárgarépától sárga lehet a bőre jelentősebb mennyiség után. De ez a karotintól van és nem a rossz májműködés miatt.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ:-) Sütőtök+alma+krumplit lehet ebédre adni?
2014. febr. 19. 09:48
5/11 anonim válasza:
Sárgulást azért nem, de az orrán, kezén látszik majd valamennyire. Az én fiam is nagyon szerette a répát meg a sütőtököt, kérdezte is a védőnő/orvos, hogy ennyire szereti? Elmúlt :)
Persze, alma+krumplit is adhatsz neki, szeretni szokták.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is! Csirkemellet 1héten 1x ehet a baba? Vagy minden nap? Tegnap vettem répa+csirkés babakaját,de öklendezett tőlle...amikor én főztem neki,azt megette! Én sem sóztam. Miért van ez? :O
2014. febr. 19. 09:52
7/11 A kérdező kommentje:
Még nem tapasztaltam sárgulást,gondolom azért mert nem minden nap kapott főzeléket:-) De már ki szeretném váltani az ebédet :-) Bár....tegnapelőtt kapott 1üveg főzeléket,és rá ivott 120mili tápoz :D pedig 2krumpli 2répa volt benne...190grammos üveggel. 4napja pedig 1,5üveggel evett egyszerre főzeléket...:-)
2014. febr. 19. 09:55
8/11 anonim válasza:
Ehet fehér répát, cukkinit, zellert, édesburgonyát, borsót, brokkolit...
Nem csak a répa van:)
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet, ezeket megpróbálom :-) édesburgonya miben másabb?
2014. febr. 19. 10:43
10/11 anonim válasza:
Az én kislányom is nagyon szerette a répás ételeket,a nózija narancssárga lett:) Nálunk is kérdezte a védőnő,hogy az-e a kedvenc.Most már nagyobb,más ételeket is eszik,így már az orra sem olyan élénk színű,de a kis színen kívül semmi baja nem lett,és se a doki se a védőnő nem mondták,hogy ez baj lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!