Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mi történne ha 1 héten át...

Mi történne ha 1 héten át minden nap 2 alkalommal legalább almát és banánt vegyítve adnék 5 hónapos babámnak?

Figyelt kérdés

2014. febr. 12. 07:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia,

lehet le leszek pontozva, de én így csináltam/csinálom (leszögezem mindent védőnővel-orvossal egyeztetve):

a babánk sajnos már csak tápszeres 3 hónapos kora óta, most 4,5 hónapos. Én ár kóstoltattam vele: almát, banánt, körtét, répát, krumplit, sütőtököt. Mi banánnal kezdtük... az éretlenebb banán széklet fogó, ezért kezdtük ezzel mert gondjaink voltak a híg széklettel. Én mindent három napon keresztül adtam apránként és a negyedik napon pedig amennyit szeretett volna enni... Pontosan azért mert már a banános tápszer sem kell neki (sem), de ha almás krumplival megfőzve-turmixolva adok neki, abból 200 gramm is lemenne ha hagynám... És ebből adódóan a reggelit és az éjszakai étkezéseket leszámítva én mindig adok Neki valami mást is a tápszeres kívül a napszaknak megfelelően. Szóval szerintem nem történne semmi, az alma és banán együtt finom... uzsonnára én gabonapéphez szoktam keverni...

2014. febr. 12. 23:12
 12/15 A kérdező kommentje:
Milyen az a gabona pép?
2014. febr. 13. 12:14
 13/15 anonim ***** válasza:

A babáknak nincsenek olyan igényei, hogy változatosabb kajákat kapjanak.

Viszont: mind az alma, mind a banán hasfogó, egy hét után beállna a széklete, mint a beton.

Én az elején mindent sütőtökkel kevertem, mert ez az egyetlen nem hasfogó étel, amit az elején lehet adni a piciknek.

2014. febr. 13. 21:10
 14/15 A kérdező kommentje:

Az én babám széklete érdekes mert napi 2-3 alkalommal van neki mostanában ha eszik szilárdabbat, és Mivel napi 2 szer adok neki almát- banánnal így napi 2 szer minimum kakil.

De tuti hogy a harmadik széklete mindig híg, valószínűleg a tápszer miatt alapból híg.

2014. febr. 13. 21:16
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát mivel tápszeres a babánk, nekünk azt mondta a védőnő, hogy 4 hónapos kortól el kellene kezdeni bevezetni a glutént. A gabona pépet választottam baba és egyéb keksz helyett, mert ez egészségesebb. Mi a Dm-ben kapható Alnatura-sat vettük (kuponnal pár száz forint). Nincs benne cukor, tej. Teljes kiőrlésű búzadarából készült. Ezt több féleképpen el lehet készíteni a baba korához viszonyítva.
2014. febr. 15. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!