Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás pár hónaposan,...

Hozzátáplálás pár hónaposan, miért?

Figyelt kérdés

A tápszeres anyukákat persze megértem, hogy 4 hónaposan már táplálnak hozzá. De sok olyan esetet is hallok, ahol jól fejlődő 100% anyatejes babát már pár hónaposan (hallottam már 2 hónapot is) táplálnak hozzá.

Ismerősöm babája 6 hónapos és sózzák, cukrozzák az ételeit mert "úgy jobban eszi"!

Nem értem mire ez a nagy sietség! A tudomány jelenlegi állása szerint 4-6 hónapos korban kell elkezdeni a hozzátáplálást.

Szóval anyukák, akik ennél korábban kezdtétek el a hozzátáplálást, milyen indokok miatt kezdtétek ilyen korán?

2014. jan. 2. 15:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem tudatlanságból adnak 6 hó alatti picinek bármi mást mint anyatejet (esetleg tápszert). Ha a szülők hiteles forrásból, felelősen tájékozódnának nem tennének ilyet, mert az éretlen hozzá az emésztőrendszerük. Tápszeres gyerek sem lenne ennyi, a jobb lenne az általános szoptatási gyakorlat.
2014. jan. 2. 18:50
 12/20 anonim ***** válasza:
Kedves 2-es! Én voltam aki feltette azt a kérdést, de a baba uszást nem azért szeretném elkezdeni hogy hátha nem hízik hanem mert jót tesz a babának. Csak megkérdeztem hogy akkoris ilyen tempóban fog e hizni. Illetve halottam olyanról is hogy azért kezdték el korábban mert rohamosan hízott a baba. A doki is 3-3,5 hót mondott.
2014. jan. 3. 07:51
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Második kislányom jelenleg 2, 5 hónapos tápszeres baba. Irgalmatlanul székrekedéses. Meguntam a rengeteg méregdrága csepp vásárlását a folyamatos új tápszert és a folytonos szélcsövezést a gyerek állandó szenvedését. Ezért anyukámra hallgatva minden reggel a tápszer előtt adok neki 1!!!!! Kiskanállal puhára reszelt almát. 1 hete csinálom és lass csodát rendszeresen kakál a gyerek !!!!! Nincs ordítás nincs szélcső nincs méregdrága gyógyszertár. Egy kiskanál alma és teljesen jó az emésztése !!! Szóval ne ítélj, hogy ne ítéltess !!!
2014. jan. 3. 09:11
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy a kérdező a napi egy kiskanál almára gondolt, amikor feltette a kérdést. Ha az én babám lett volna székrekedéses és ez bevált volna, biztosan én is adtam volna. Pedig odafigyeltem a hozzátáplálásra, soha nem adtam semmit idő előtt.

A gond akkor van, amikor már 2-3 hónaposan kiváltanak egy étkezést, mert a tápszer sz@r, aztán a baba mindent előbb kap, mert hát ugye eszik rendesen, 8-9 hónaposan a tejet itatják vele, mert hát ugye a tápszer sz@r. Aztán 16 évesen úgy néz ki szegény, mint akinek lenyúzták a bőrét az arcáról, hatalmas kelésekkel társítva. És akkor mint mond az orvos? Hogy bizony ez tejallergia.

Ez pl az uncsitesóm példája, akinek az anyja röhögve mesélte nekem, hogy ő bizony a párhónapos lányának híg tejbegrízt, meg krumplipürét adott cumisüvegből, hogy jól aludjon éjszaka. Az unokahúgom most nem olyan boldog...

2014. jan. 3. 15:38
 15/20 anonim ***** válasza:
Kérdező! Nekem tápszeres a kislányom és régen még 3 hósan adták az ételeket. 11 év után született most a lányom és 3,5 hónapos. Tápszerezem. Most nagyon nehezen eszik valamiért. A teát megissza amit széklete miatt adok neki de ha a tápszert adom akkor elfordítja a fejét pedig éhes. Ezért a barátnőm ( 3 gyerekes anya) tanácsára megpróbáltam egy őszibarack italt. Sajnos az lett a vége, hogy most úgy néz ki rosszabbat tettem vele..... De a régi tapasztalatom alapján a lányomnak nem volt semmi baja mikor már adtak neki egy-két falatot az ételekből. Akkor még fiatal voltam és a "tapasztalt" anyukák, nagymamák azt mondták mindig nekem, hogy semmi baja nem lesz tőle..... :) Ma már minden más. Pl régen adtam neki simán tehéntejet. Ma már mindenhol azt olvasom, hogy 1 éves kor alatt kizárt!!!! Meg is ijedtem , hogy basszus akkor miért nem volt baj vele???? Most mitől rossz hirtelen? Ez most nem kötözködés csak érdekes. Kezdek nagyon rágörcsölni a mostani babázásra pont ezek miatt. Úgy állok a dolgok előtt mint valami első babás, és úgy is érzem magam. :) Régen nem volt net, a védőnő nem segített, nem volt ennyi csodaszer hasfájásra stb. Nekem annó azt modták, hogy azért kezdjem el a kóstoltatást, hogy minél hamarabb hozzászokjon az ételekhez. Pedig akkor rengeteg anyatejem volt. Több is mint kellett volna.
2014. jan. 3. 21:13
 16/20 anonim ***** válasza:
63%

Mi a gyermekorvosunk tanácsára egy héttel a 4. hónap betöltése előtt kezdtük a kóstoltatást. Azt mondta a doki, hogy nem a gyermek korától, hanem a fejlettségétől függ, hogy mikor lehet elkezdeni. Akkor volt a pici 6500 g körül. Most fél éves és 8 kilós egészséges, nem kövér baba. Én követem az előírásokat -bár nem a legszigorúbban-, hogy mit mikortól lehet adni, de vannak olyan részletei a hozzátáplálásnak, amitől semmiképp nem térnék el. Pl. tej 1 éves kor után, méz 1 éves kor után, húsok bevezetése 6 hótól, gabona 4 és 6 hó között heti egyszer, utána naponta.

Kedves utolsó. Ezek a szabályok nem úgy keletkeztek, hogy valaki a hasára ütött, s kitalálta. Az elmúlt évtizedek orvosi eredményei ezek. Egy időben a gabonaféléket nem lehetett adni egy éves kor alatt. Azon gyerekek között most rengeteg a lisztérzékeny. Most az a szabály, hogy kóstoltatni kell vele 4 és 6 hónap között, hogy szokja a szervezete, 6 hónapos kora után pedig rendszeresen kell neki adni. A tejtermékekkel pedig fordítva van, azok között, akik 1 éves koruk előtt kaptak, sok a tejallergiás.

2014. jan. 4. 12:42
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen! Valószínű igazad van! Csak ha most nem bújnám a netet akkor nem tudnám. Sőt talán úgy csinálnám mint anno régen...Ezért is nehéz, hogy most akkor mit lehet és mit nem. Nem egyszerű!
2014. jan. 4. 14:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy nem egyszerű. :)

Én első babás vagyok, lehet, mire a második lesz, addigra is változik valami. :)

2014. jan. 4. 15:17
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
A nagylányom nagyon későn 7 hónaposan kezdtem hozzataplalni. Gabonát egy éves kor után kapott. Most 10 éves és minden vacakra allergiás! !!! Tej, glutén ekcémás stb..és nagyon válogatós . Semmit sem szeret. Egy szenvedes vele az étkezés. Kicsit már 3 hónaposan kóstoltattam. Aztán hozzataplaltam. Na ő makk egészséges. Mindent megeszik és semmire sem allergiás. Amúgy 5 éves. Nem tudom van e összefüggés. Egyedül tejet nem adnék egy éves kor alatt sőt utána sem de ez már más téma. Tény, hogy a nagy osztálytársai mind allergiásak főleg lisztre. Mindnel későn vezették be...
2014. jan. 5. 11:19
 20/20 anonim ***** válasza:
47%
Na igen! Ha jobban belegondolok anno én is 3 hós kortól adtam már mindent a babámnak kicsivel később 7-8 hónaposan tejet is. Semmire nem allergiás. Egészséges. Sőt!Alig beteg. Lehet, hogy tényleg nem függ össze vele de talán van benne valami.
2014. jan. 5. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!