Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » SEGÍTSÉG! Mit tehetnék hogy...

SEGÍTSÉG! Mit tehetnék hogy elfogadja a pépeket?

Figyelt kérdés
7 hónapos kislányom nem hajlandó cicin kívül esmmit elfogadni,ez nem is lenne baj de már kevés, nem hízik.kaptunk receptre rizspépet.már kb két hónapja próbálkozunk gyümölccsel, zöldséggel, de max 2 kiskanál és összeszorítja száját.az orvos azt mondja erőltessem, de ne nagyon.

2013. dec. 5. 11:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyik kislányom 7,5 hónapos koráig kilökte a kanalat a szájából, mindegy mi volt benne. Utána meg mint a gép rákapott.

Kérdéses, hogy mi az, hogy "nem hízik".

Mert ebben a korban gyakran stagnál a súlynövekedés akkor, ha nincs baj, egyszerűen azért, mert elkezd a baba irtóra sokat mozogni. Ha azt megelőzően rendesen raktározott, akkor ez nem biztos hogy baj.

Fent említett gyerekem 6 hónaposan elérte a 7 kg-ot (irtó pufi volt), és egy éves koráig már csak 8600 grammig hízott. Nálunk is 7 hónaposan volt, hogy 6 hét alatt "csak" 140g-ot hízott, és az én orvosom is csóválta a fejét és a kezembe is nyomott egy tápszer receptet. Mivel nem első gyerekem volt, és jól szopott, én tudtam hogy nincs semmi baja, így nem adtam neki tápot, minden nap kínálgattam és vártam, hogy majd csak enni fog, ha eljött az ideje, így is lett.

Ha kifejezetten fogy is a súlyából, az viszont tényleg baj lehet. Sajnos ez az, amit ismeretlenül nem lehet megítélni, de talán ha Te végig gondolod, akkor tudni fogod, talán az ösztönöd is megsúgja, hogy van-e baj vagy nincs.

Természetesen a baba "éheztetése" nem jöhet szóba, és nem is buzdítanálak ilyesmire, csak egy dolgot tudok 3 gyerek után, hogy a babák még ösztönlények, és ha egészségesek amúgy, akkor tudják mi a jó nekik, és nem mindig haladnak nagykönyv szerint, viszont sosem "éheztetnék magukat", ez ellentétes az életösztönnel.

Amit még kipróbálhatsz, hogy adj neki darabos ételt a kezébe.

Pl: puhára párolt almát, sárga répát, banánt, sütő tököt (sütve, puhán) krumplit, olyan dolgokat, amiket amúgy is adnál.

Egyik gyerekem a pépet mint olyat utálta, és kezdettől fogva csak azt ette darabosan, amit ő saját maga a kezébe tudott fogni.

És ne aggódj, az anyatej sokáig fő táplálék még!

2013. dec. 5. 11:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is a darabossal próbálkoznék, ha van már foga. Pl. banán, főtt répa, puffasztott gabona stb. Tedd elé, had egye kézzel.
2013. dec. 5. 11:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Kevés a tejed?

Próbáld ki a Nestlé banános, vagy barackos Tejpépet, nagyon finom!

Fiam sem akar a cicin kívül mást enni, de már nekem sincs sok tejem, 6 hónapos lesz, ezért a fentieket adom, azokat megeszi, tényleg finomak.

Slmát nem eszi meg, viszont a köre bejött neki.

Bolti bébiételek pocsékok, mindnek ugyan az íze.

Mikor nem eszik az enyém, a kanállal nagy nehezen bele tolom.

Akkor próbáld adni, miután szopizott, rá 1,5 óra, mert akkor még jó kedve van, kicsit éhes, de még nem türelmetlen.

Fiam 8 kg, de mostanában nem nagyon hízott, ezért is táplálok hozzá.

2013. dec. 5. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!