Étkezési só bevezetése, mikor és hogyan?
Mikortól és hogyan lehet/kell bevezetni a babáknak a sót?
Étkezési jódozott só/tengeri só/esetleg himalája só?
Olvastam valahol, hogy a teljesen sómentes főzés sem javasolt. Illetve hogy a feldolgozott élelmiszerek már a javasolt só 3/4-ét tartalmazzák, ezért a főzéskor már nem sózunk utólag.
6 hónapos a baba, eddig 6-7 féle zöldséget/gyümölcsöt vezettünk be, most jön majd a glutén.
1 éves a lányom, de még most sem sózom az ételeit.
Ha néha kap a mi főztünkből, abban persze van só, de mi is nagyon keveset használunk belőle.
6 hónapos korban butaság és felelőtlenség sózni a gyermek ételét!!!
A mi gyerekorvosunk meg azt mondta, hogy 8-10 hónapos korban kezdjük el és mindenképpen jódozottat, mert az a fogak épsége miatt kell.
(Mi magunknak himalája sóval sózunk utólag, de a jódozott sót sem zártuk ki teljesen, illetve a már feldolgozott ételekkel is bőven jut a szervezetünkbe só.)
Na most aztán nehéz eldönteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!