4 hónapos babátoknak milyen a napi étrendje és milyen főzelékeket adtok neki?
Enyém anyatejes volt az első, de 4 hósan már kevés volt neki, ezért mi a doki javaslatára a következőképp csináltuk:
először alma majd őszibarack kóstoltatása, ezután jött a sárgarépa, sütőtök, majd cékla, burgonya, borsó.
A krumplit dúsításhoz használtam zöldségpüréhez keverve, hogy laktatóbb legyen. Bevezettük a tejpépet is uzsira.
4-5 hónaposan ez nála így nézett ki.
Reggelire anyatej, délelőtt gyümölcs, délben anyatej+ főzelék, délután anyatej+ tejpép, vacsira anyatej plusz éjszakai szopi. Mindig szopás után adtam neki a szilárd ételt, teljes étkezést csak 6 hónaposan váltottam ki, de tápszeresnél gondolom hamarabb is lehet, nem kell ragaszkodni ahhoz, hogy minden étkezésnél kapjon tápszert, főzelék mellé elég a folyadéknak tea, víz.
Ugyanez megy nálunk is, csak én mindent tízóraikor kóstoltatok, mindegy, hogy zöldség vagy gyümölcs. Uzsira megy a tejpép szintén.
Annyi a különbség, hogy én a kóstoltatással kezdem, aztán megeszik belőle, amennyit kér, utána az elfogyasztott mennyiség alapján a tápszert. Szóval ha megeszik 50-60g kaját, akkor 90ml tápszer, ha csak 30g-ot, akkor 120ml.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!