Háztartási kekszet adhatok 5 hónaposnak?
Egyáltalán nem!!!
Nézd meg az összetevőit!
Ha a glutén miatt adnád, akkor picike lisztet keverj a gyümölcspépjéhez, vagy nagyon jó még pl. a Milumil 7 gabonás pépje, ezt a port keverd az ételéhez, vagy tápszerhez, Sillachoz stb.
A mi régimódi dokink ezt mondta:
Az a véleménye, hogy a babát még 6 hós kora előtt meg kell ismertetni a háztartási keksszel és társaival, mert akkor szokja a szervezete. Szerinte pl. a gluténérzékenység könnyebben kialakul azoknál a babáknál, akiknél minél többet várnak az ilyen ételek bevezetésénél.
Hangsúlyozta, hogy fokozatosan szoktatni, tehát nem jóllakatni, mondjuk heti 1-2 alkalommal kap egy negyed kekszet belereszelve az almába mondjuk.
Na mikor én ezt a tanácsot kaptam, utána a védőnő félrehívott, és azt mondta, ne hallgassak a doktor úrra!
Szóval ennyi, ez nem az én véleményem, de mi kipróbáltuk ilyen minimális szinten, csak megkóstolta, nem kapott mennyiséget belőle, de a mai világban inkább babakeksszel lehet kipróbálni, életkornak megfelelően.
Az én véleményem, hogy 5 hósan még ráér erre, ha gondolod, várj még egy hónapot, és 6 hós körül, de tényleg csak keveset, mert ez nem a legfőbb tápláléka, és nincs is rá szüksége.
Én 7 hónaposan vezettem be a glutént a lányomnál.
Az a lényeg, hogy utána még legalább 2 hónapig kapjon anyatejet is a baba.
Ha van bőven tejed, ráérsz még a gluténnel, de ne háztartási keksszel kezdj az adalékanyagok miatt.
Fontos a fokozatosság, először elég egy lapos kávéskanálnyi liszt, vagy gabonapép.
Hát azt nem adnék, nem adtam egyiknek sem. Mi van benne? Liszt, tojás, cukor, szója, ízfokozó meg hasonló vegyi szarok. SEMMI ÉRTÉKES, azaz semmi olyan, ami egy 5 hónapos kisbabának a hasznára válna.
Ha mindenképpen be akarod neki vezetni a glutént ilyen fiatal korban, akkor vegyél egy kis tönkölybúzát, csíráztasd ki és azt mixeld bele a kajájába. Vagy csíráztatás nélkül, daráld le kávédarálón lisztté.
De nem is értem, az anyatejes babáknak, ha fél éves korig csak szopnak az ajánlás szerint, ugyan milyen kajába kellene azt a kekszet/lisztet/akármit belekeverni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!