Narancsot mikortól?
10 hónapos a babám de a gyümikkel hadi lábon állunk. A banán az amit hajlandó megenni ezt keverem meggyel vagy szilvával vagy csak magában. Még a barackot ette de már alig kapni. Körte,alma nem kell neki. Gondoltam adnék narancsot de nem tudom adhatok e már? Amúgy mindennap muszáj ennie gyümölcsöt,csak mert nagyon nehezen tudok belediktálni pár falatot?
Köszönöm!
Illene minden nap gyümölcsöt ennie kicsiknek,nagyoknak (felnőtteknek) egyaránt,de nem dől össze a világ,ha ez nem így van.
Nálunk volt nem egyszer,hogy napokig nem kapott gyümölcsöt ilyen kicsinek,sőt a hozzátáplálás kezdetén is volt olyan.
Narancsot csak 1 éves kor felett adtam úgy a gyerkőcnek,hogy egyedül ette,a hártyás része miatt,ami a gyümölcs húst össze fogja. A narancsról most valami változás van,amikor én kezdtem (6,5 éve) akkor még úgy tudtam,hogy 4 hónapos kortól adható a leve,most úgy tudom csak később.
Ha van foga,akkor ha mást nem, megpróbálhatod leszedni a hártyás részét és csak a gyümölcshúst adni,esetleg ha látja hogy Te is eszed,talán rááll.
Remélem tudtam segíteni!
Igen köszönöm szépen!
Közben én tegnap már megpróbáltam adni neki,egy falat banán egy falat narancs és ízlett neki. Nem sokat kb.2-3 gerezdet evett meg. Eddig semmi baja ma is kapott. Én is bizonytalan voltam mikortól lehet adni,mert a táblázatok között valamelyik egy éves kortól valamelyik előbbtől írta. Védőnő szerint már kaphat,így megpróbáltam :) Almát meg a főzelékébe csempésztem de így gondolom nem marad elég "vitamindús". Erőltetni meg nem akarom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!