Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ha nem eszik meg egy ételt...

Ha nem eszik meg egy ételt pl. krumpli, alma a 7 hónapos babám, vagy csak pár kanállal eszik, amit éppen sikerül megetetnem vele, meg mit tegyek?

Figyelt kérdés

Akkor adjak neki azonnal mást,vagy tegyem cicire? Következő nap még megkínáljam azzal,vagy adjak neki teljesen mást,esetleg keverjem valamivel?

Almánál még úgy tudom,lehet neki más fajtát adni,mint alternatíva..Bébiételt hány napig szoktatok neki egyfélét adni? Egyáltalán hány napig kell egy ízt adni neki,ha már pár kanállal megszokta? Lehet naponta más ebédet adni neki?

2013. szept. 16. 14:50
 1/2 anonim ***** válasza:

ha gyors elválasztás a cél, akkor próbálkozhatsz más étellel, amit egyszer már szeretett, nem biztos, hogy mindig fogja szeretni, de hátha.

ha nem sietsz, és van tejed, akkor azt a napot ki is hagyhatod, tedd cicire, ő most valószínűleg ezt akarja.

lehet naponta mást is, lehet 2-3 napig ugyanazt az újat kóstoltatni, egyre többet.

én üvegest sosem adtam, inkább magunknak főztem olyat, amiből lehetett neki pürésíteni.

2013. szept. 16. 14:59
 2/2 Zsófianyu ***** válasza:

Amelyik ízeket megszokta, azokat lehet utána napjában változtatni. D időtakarékosabb, ha inkább 2 napra előre főzöl neki, 2 nap alatt nem unja meg ugyanazt.

A kisfiam most 9 hónapos, még nem igazán tudok úgy főzni, hogy ugyanazt egye, mint mi, de jobb lesz majd úgy.

2013. szept. 17. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!