Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás kérdés: 7....

Hozzátáplálás kérdés: 7. hónaptól bevezethető zöldségeket mindet főzni kell, jól értem?

Figyelt kérdés

"...cukkini, saláta, brokkoli,

fehérrépa, paszternák, zeller, spárga, tök, kelbimbó, paszírozott zöldborsó, uborka (sütve

vagy főzve)..."

Nem egyértelmű számomra, hogy a sütve vagy főzve felszólítás az egész felsorolásra vonatkozik-e vagy csak az uborkára. Szerintem gyakorlatilag ugyan ez a táblázat kering a neten a különböző oldalakon, így a sokadikat megnézve sem sikerült dűlőre jutnom.

2013. aug. 24. 18:49
 1/7 anonim ***** válasza:

természetesen főzve,párolva,turmixolva stb stb..

mindegy hogy sütöd vagy főzöd,hőkezeléssel minden baci elpusztul,

2013. aug. 24. 21:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Vízben meg kell főzni a zöldségeket. Mindent. :) Aztán összeturmixolni pépesre. Higításhoz, hogy ne legyen túl sűrű, a főzővizet lehet használni. :)

Van amit lehet sütni is: uborka, cékla, alma.

2013. aug. 24. 22:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Oh, én úgy értettem eddig, hogy a gyümiket nem szükséges megfőzni, nem? Csak a zöldségeket?
2013. aug. 25. 19:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, gyümit nem kell megfőzni :)

Csak a zöldségeket.

De szoktak sütni almát, céklát, uborkát,mert úgy édesebb.

Gyümik nyersen mennek a babának. :)

2013. aug. 25. 21:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Amúgy mi az oka, hogy a zöldségeket szemben a gyümölcsökkel főzni kell?

Nyilván nyers krumplit nem adnék pici babának, de például a répa vagy az uborka esetén nem értem az okát.

Nehéz lenne megemészteni? Vagy hordoz magában valamit, (amit a gyümölcs nem,) de az a főzés hatására elpusztul?

2013. aug. 25. 23:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom... :/

A nyers répát és a csonthéjasokat is 2 évtől írják.

Biztos a pocak miatt... Még nem tudja úgy megemészteni.

Passsz. :) Neten nem találtam erről semmit. :)

2013. aug. 26. 10:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm :)
2013. aug. 26. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!