Hozzátáplálás kérdés: 7. hónaptól bevezethető zöldségeket mindet főzni kell, jól értem?
"...cukkini, saláta, brokkoli,
fehérrépa, paszternák, zeller, spárga, tök, kelbimbó, paszírozott zöldborsó, uborka (sütve
vagy főzve)..."
Nem egyértelmű számomra, hogy a sütve vagy főzve felszólítás az egész felsorolásra vonatkozik-e vagy csak az uborkára. Szerintem gyakorlatilag ugyan ez a táblázat kering a neten a különböző oldalakon, így a sokadikat megnézve sem sikerült dűlőre jutnom.

természetesen főzve,párolva,turmixolva stb stb..
mindegy hogy sütöd vagy főzöd,hőkezeléssel minden baci elpusztul,

Vízben meg kell főzni a zöldségeket. Mindent. :) Aztán összeturmixolni pépesre. Higításhoz, hogy ne legyen túl sűrű, a főzővizet lehet használni. :)
Van amit lehet sütni is: uborka, cékla, alma.

Igen, gyümit nem kell megfőzni :)
Csak a zöldségeket.
De szoktak sütni almát, céklát, uborkát,mert úgy édesebb.
Gyümik nyersen mennek a babának. :)
Köszönöm a válaszokat.
Amúgy mi az oka, hogy a zöldségeket szemben a gyümölcsökkel főzni kell?
Nyilván nyers krumplit nem adnék pici babának, de például a répa vagy az uborka esetén nem értem az okát.
Nehéz lenne megemészteni? Vagy hordoz magában valamit, (amit a gyümölcs nem,) de az a főzés hatására elpusztul?

Nem tudom... :/
A nyers répát és a csonthéjasokat is 2 évtől írják.
Biztos a pocak miatt... Még nem tudja úgy megemészteni.
Passsz. :) Neten nem találtam erről semmit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!