Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Most 4hónapos a babám ....

Most 4hónapos a babám . Milyen főzelékekkel kezdtétek etetni a babátokat? Magatok csináltátok vagy bébiételt vettetek?

Figyelt kérdés
2013. aug. 6. 12:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

4 hósan?Semmivel.

6 hósan kezdtem a hozzátáplálást.

Alma levével,alma pürével,barack leve,barack püré,répapüré,burgonyapüré stb...

2013. aug. 6. 12:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Amit otthon el tudtam készíteni és megérte megcsinálni (mostanában a cukkinis ételeket nagyon szereti), azt megcsináltam, amit nem, azt megvettem bébiételben. (Pl. vettem spenótot, főztem, pürésítettem, soha többet, egyszerűbb és nem rosszabb a mirelit püré sem.) Én gyümölcsökkel kezdtem: alma, őszibarack, meggy. Zöldségek közül lehetett krumplit adni, de a kisfiam annyira nem szerette, hogy még most sem eszi meg, amiben megérzi. Répát szerette. Később körte, sárgadinnye, először a dinnye sem ízlett, aztán mosatanában imádja. Pl. paradicsomos ételeket szokták szeretni a gyerekek, azt egyszerűbb bébiételben megvenni és ha jól emlékszem, 4 hónapos kortól adható.
2013. aug. 6. 12:44
 3/7 anonim ***** válasza:
először alma leve. pürék közül répával kezdtünk, majd alma , most épp üvegeset eszik. a meggytől fájt a hasa. nemsokára keverem krumplival a répát, almát, van itthon cukkini, cékla, spenótot még májusban elkészítettem, fagyóban van. a sorrendet még nem tudom, egyenlőre elég ez a 2-3 féle íz.
2013. aug. 6. 12:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Fél évesen kezdtem a kóstoltatást mindegyik babámmal. Először gyümölcsökkel, később zöldséggel/hússal. Majd szép lassan a többi, a babák igényének és érdeklődésének megfelelően.

Egyik azonnal rákapott az evésre, másik meg 7,5 hónapos koráig kilökte a kanalat a szájából, függetlenül attól, hogy mi volt rajta.

Mindig én főztem, bébiételt inkább csak utazáskor vettem elő, vagy ha mentünk valahová, ahol nem tudtam főzni, illetve a "hiánygyümölcsöt".

De a háromból két gyerekem nem is igazán fogadták el az üvegest, főleg 7-8 hónapos kortól, amikor én már fűszeresebben főztem nekik. (sósabban).

2013. aug. 6. 13:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Ahogy a többiek is írták, először gyümölccsel, majd krumplis főzelékekkel. Én felváltva csináltam és vettem is.
2013. aug. 6. 13:15
 6/7 anonim ***** válasza:
6 Hosann kezdem a kostoltatást 7-8 honaposaqn fözi
2013. aug. 6. 13:41
 7/7 anonim ***** válasza:

6 hónaposan kezdtem, gyümölcslével, aztán gyümölcs püré gabonával, köles, hajdina, barnarizs, később krumpli, sütőtök, cékla, répa, mindig saját készítésű, ha utaztunk 1-1 napot akkor csak sinlac pép, bébiételt még nem kapott.

a gyümölcsöt textilpelenkán szűrtem, almát előbb turmixoltam is, a puhát, pld barackot egyből átnyomtam pelenkán, a zöldség egy részét nyersen vízzel turmixoltam és szintén pelenkán szűrtem, úgy itta.

nem nagy macera, kicsit csinálj nagyobb adagot és a maradékot edd meg te.

2013. aug. 6. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!