Most 4hónapos a babám . Milyen főzelékekkel kezdtétek etetni a babátokat? Magatok csináltátok vagy bébiételt vettetek?
4 hósan?Semmivel.
6 hósan kezdtem a hozzátáplálást.
Alma levével,alma pürével,barack leve,barack püré,répapüré,burgonyapüré stb...
Fél évesen kezdtem a kóstoltatást mindegyik babámmal. Először gyümölcsökkel, később zöldséggel/hússal. Majd szép lassan a többi, a babák igényének és érdeklődésének megfelelően.
Egyik azonnal rákapott az evésre, másik meg 7,5 hónapos koráig kilökte a kanalat a szájából, függetlenül attól, hogy mi volt rajta.
Mindig én főztem, bébiételt inkább csak utazáskor vettem elő, vagy ha mentünk valahová, ahol nem tudtam főzni, illetve a "hiánygyümölcsöt".
De a háromból két gyerekem nem is igazán fogadták el az üvegest, főleg 7-8 hónapos kortól, amikor én már fűszeresebben főztem nekik. (sósabban).
6 hónaposan kezdtem, gyümölcslével, aztán gyümölcs püré gabonával, köles, hajdina, barnarizs, később krumpli, sütőtök, cékla, répa, mindig saját készítésű, ha utaztunk 1-1 napot akkor csak sinlac pép, bébiételt még nem kapott.
a gyümölcsöt textilpelenkán szűrtem, almát előbb turmixoltam is, a puhát, pld barackot egyből átnyomtam pelenkán, a zöldség egy részét nyersen vízzel turmixoltam és szintén pelenkán szűrtem, úgy itta.
nem nagy macera, kicsit csinálj nagyobb adagot és a maradékot edd meg te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!