Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nem baj ha egy nap többször...

Nem baj ha egy nap többször adok neki répát?

Figyelt kérdés
most kezdtük a hozzátáplálást de nagyon ízlik neki a répa nem lesz gond ha egy nap többször adok neki?

2013. júl. 30. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Be fog sárgulni a bőre, ha sokszor adsz neki répát. Én csak egyszer adtam naponta, de kb. 2 hét után narancssárga volt a gyerek orra.
2013. júl. 30. 16:04
 2/7 anonim ***** válasza:

... és így készülnek a kínaiak

semmi baja nem lesz, és jó bőrszíne lesz (hát ha még sütőtököt is adsz neki)

2013. júl. 30. 16:07
 3/7 A kérdező kommentje:
úgy gondoltam hogy délelőtt kapna pár kanállal meg délután is pár kanállal de csak 3-4napig azt pihentetném.
2013. júl. 30. 16:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Módjával, mert felgyűlik a szervezetben a karotin.

"Karotinémia

A szervezet a karotint, ezt a sárga pigmentet A-vitaminná alakítja, és a túl sok A-vitamin káros lehet. A karotinémia, vagy más néven hiperkarotinémia, túl sok karotinra utal, de az A-vitaminnal ellentétben ez nem káros. Habár nem veszélyes, a karotinémia a bőrt sárgára színezheti (karotinodermia). Általában a túlzott sárgarépa-fogyasztás jele, de más, sokkal veszélyesebb betegség előjele is lehet."

[link]

[link]

2013. júl. 30. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Adhatsz minden nap, de adj mást is mellette. A pár kanál nem vészes, de ne csak azt kapjon. Keverd más zöldséggel, és majd kombinálhatod utána megint más zöldségekkel. Mindig olyannal keverd az újat, amit már ismer. Pl. kezded alma-répa, utána alma-krumpli vagy répa-krumpli, krumpli-sütőtök, alma-sütőtök, répa-sütőtök, stb., így egyre jobban tudsz majd variálni és nem lesz egyhangú az étkezése.
2013. júl. 30. 16:27
 6/7 A kérdező kommentje:
ma sima sárgarépát adtam neki meg holnap is azt utána keverem fehérrépával azt majd almával. így gondoltam.
2013. júl. 30. 19:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Besárgul a nózija, nagyon cuki lesz, de semmi baja nem lesz :))
2013. júl. 30. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!