4 hónapos baba mennyi gyümölcsöt ehet?
Figyelt kérdés
4 hónapos anyatejes kisfiamnál el kellett kezdeni a hozzátáplálást. Este kap tejpépet (gyógyszertárit), délután almát és barackot. Mennyit adhatok neki? csak pár kanállal, vagy amennyit elfogad? Félek, hogy túleszi magát, vagy kihányja, vagy rosszul lesz...Ti mennyit adtatok babátoknak?2013. júl. 16. 13:17
1/5 gabszem válasza:
délelött is adhatsz gyümölcsöt, sőt szerintem inkább délelött add mint délután, este nehogy fájjon a pocakja. AZ én 4 hónaposom egyszerre megevett egy nagy őszit lereszelve tavaly... nem volt tőle semmi baja, a tejpépbe is tehetsz gyümölcsöt. Nekem 4 hósan nem ette meg az almát, de azt is lereszelheted és adhatod tejpépben is , magában is ha megeszi. MÉg vehetsz sütőtöklevet (lehet kapni üvegeset babáknak) vagy üveges sütőtökpürét (húsmenteset egyelőre) azt is adhatsz neki már. Az enyém 8 hetesen kezdett őszilevet és sütőtöklevet kanalazni ,mert nem tudott kakilni és ez segített neki.
2/5 A kérdező kommentje:
Már elkezdtük pár napja a gyümölcs evést, és elfogadná, ha többet adnék neki, mint most, csak félek, ezért tettem fel a kérdést. azért kapja délután, mert délelőtt még bőven van tejem, délután és este már kevesebb és szenved is vele szegény, hogy nehezen jön.
2013. júl. 16. 13:25
3/5 anonim válasza:
Szia!Mi is ugyan így voltunk ,ahogy te!Az első nap 2-3 kanállal adtam,aztán egyre többet.Kb. az 5.nap már egy egész almát megevett,mert neki is annyira ízlett,meg éhes volt.Ha látod,h már nem kéri,vagy megrázkódik ne adj neki többet!
4/5 anonim válasza:
Én azt olvastam, és ezt is akarom követni, hogy az első alkalommal amikor először kínálsz egy gyümölcsöt-zöldséget akkor csak pár kanállal adj neki, másnap már mehet több és utána ha kívánja akkor annyit adj neki amennyit kér. Természetesen annyit érdemes maximum adni neki amit megeszik tápszerben/anyatejben.
Az én kisfiam lassan egy hete kap tejpépet és még csak 30ml-nél tartunk, nem szeret kanállal enni egyenlőre. Talán holnap megpróbáljuk az almát, remélem azt szívesebben eszi majd.
5/5 A kérdező kommentje:
Kisfiam ma kb egy kávéscsészényi gyümölcsöt evett meg, tejpépből 40ml-t. egyelőre nem is akarok emelni az adagon, én úgy gondoltam, hogy neki még ez is sok, de ezek szerint nem :) köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 17. 15:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!