Ti nem féltek, hogy félrenyel és megfullad?
De, én féltem, nem is adtam neki ilyeneket. Persze én is kipróbáltam, de miután félre nyelte, nem adtam neki sem kekszet (csak gyümölcsbe reszelve), sem piskótát, sem almát egyben, mert azt is mindig félrenyelte, se kifli csücsköt.
Most 20 hónapos, persze már eszik mindent, de még most is előfordul, hogy akkora falatot töm a szájába, hogy ki kell vennem, mert öklendezik (ilyenkor általában hány is).
Biztosan vannak olyan babák is (legalábbis itt olvastam ilyenről), akik már 7 hónaposan fog nélkül is ügyesen elszopogatják, felolvasztják a szájukban a kekszet, de az enyém nem volt ilyen, így kivártam amíg megérik rá.
Pedig a kisfiamnak elég hamar kijöttek a fogai, de valahogy mégsem használta őket (legalábbis a kaja rágására :) ).
Nálunk a férjem a parásabb. A kisebbik fiunk 9 hónapos, 2-3 hónapja adtam neki babakekszet először. Míg nem volt foga elnyammogta, viszont ahogy kinőtt az első kettő, már akkorát harapott, hogy többször öklendezett. A férjem azt mondta, hogy amíg ki nem jön az összes foga, nem adhatok előtte a gyereknek egészben semmit. :) Ráadásul mi is épp akkor olvastuk a két fulladásos esetet. A neten véletlen találtam rá az etetőhálóra és másnap vettem az egyik bababoltban. Hihetetlen találmány, azóta nyugodtan eszik a kisfiam kekszet, gyümölcsöt, mert nem kell attól félnünk, hogy nagy darab akad a szájába, viszont a rágást ugyanúgy tudja tanulni. :) Persze így is van, hogy félrenyeli a vizet, vagy kaját, de azért bízom a természetben, hogy időben kiköhögi. Nem lehet mindentől félni, mert akkor burokba is zárhatod akár.
Ilyen az etetőháló egyébként: [link]
Amúgy vajas kenyeret még én sem adok a fiamnak, még ott tartunk, hogy darabosabb babakaját kap, vagy nagyon-nagyon pici darabot, ha úgy alakul. Az első gyerek simán felnőtt etetőháló nélkül is, ő másképp evett, de neki sem adtam vajas kenyeret 9 hónaposan.
3. vagyok
Régen én is nevettem volna az etetőhálón és felesleges anyukalehúzó baromságnak tartottam volna. :) Az első gyereknél simán kivitelezhető volt, hogy ott ülök mellette míg eszik és árgus szemmel figyelem minden fajtáját. Ő amúgy is ügyesen evett. A kicsi viszont hajlamos öklendezni, ráadásul nem mindig tudok 100%-ban csak rá koncentrálni. A hálóval viszont lefoglalja magát, örömmel eszik vele bármit és figyelni sem kell rá annyira, így tudunk nyugodtabban vacsorázni, vagy sétálni, játszóterezni. Szóval nekünk nagyon hasznos holmi. Egyébként sokan rácsodálkoznak, hogy mit gyömöszköl a gyerek, azt is látom, hogy közben tuti az jár a fejükben, hogy milyen marhaság. :)
Ez az etetőháló jó dolog, de szerintem csak arra, hogy elfoglalja vele magát a gyerek, nyammoghat rajta. Nekem 5hónapos a lányom, már használjuk és tök jól elvan vele.
De a kérdező problémájára ez nem megoldás. Szerintem ezzel minden anyuka igy van, fél, nehogy a gyerek megfulladjon, de ezen át kell esni, a gyereknek muszáj megtanulnia helyesen rágnia, megtanulnia mennyi ételt vehet a szájába egyszerre, stb..és azt gondolom az etetőhátló inkább csak összezavarja e gyerkőcöt ilyen idősen, hiszen azt úgy tömheti a szájába ahogy csak akarja, ugysem tudja lenyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!