Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Tápszeres babáknál muszáj...

Tápszeres babáknál muszáj elkezdeni 4 hónaposan a hozzátáplálást vagy ráér 5-6 hónapos korig?

Figyelt kérdés
2013. jún. 24. 10:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Miért lenne muszáj?

Én 5 hósan kezdtem el a fiaimnál, de rettentően lassan és óvatosan. Sokáig csak almalé ment, aztán almapép, később barack és így tovább.

2013. jún. 24. 10:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Miért lenne muszáj? Én biztos várnék legalább 5 hós korig, utána is, úgy, ahogy az első írta, csak szép lassan, először jó csak az almalé.
2013. jún. 24. 10:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha megfelelően hízik a tápszertől, akkor ráérsz 5-6 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást, ha úgy érzed, a babád még nem elég érett a szilárd ételekhez, nem kell erőltetni.

Fiamnak 4 hósan kezdtem, hihetetlen gyorsan elfogadott szinte mindent, alig válogatott, pl. almalénél mikor pár kortyot kapott, sírt a többiért! Szerencsére nem volt semmilyen étellel probléma.

Lányom viszont pont az ellentéte volt, vele nehezen ment, 4 hónaposan nem is erőltettem nála, mikor láttam, hogy még nem megy ez, 5 hónaposan már kicsit jobb volt a helyzet, de igazából 6-7 hónaposan értük el azt a szintet, hogy lányom is készen állt.

Mind a két gyerekem tápszeres volt.

2013. jún. 24. 10:49
 4/7 Kerria ***** válasza:

Neeem. Akkor is ráérsz 6 hónaposan, ha tápszeres. Ha a súlya, növekedése szépen fejlődik, gyarapszik, akkor ráérsz. Nekem sajnos 3 hónaposan kellett elkezdenem, mert szó szerint a székletet ki kellett belőle robbantani... semmi más nem használt.

Amennyiben nálatok minden rendben, úgy folytasd nyugodtan a tápizást.

2013. jún. 24. 10:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor majd még meglátjuk hogy lesz. Csak elég sok helyen olvastam ezt.
2013. jún. 24. 11:15
 6/7 VSM ***** válasza:

Én babám is most lesz 6 hónapos a napokban, de a védőnőm nekem is ezerrel nyomatja hogy adjak neki zöldség pépeket ...stb Teszek rá magasról, mert a tápszeres babáknak sem ajánlják a hozzátáplálás elkezdését 6 hó előtt. Csak erről nagyon keveset lehet olvasni, az ellenkezőjéről viszont annál többet.

Én már igaz kóstoltattam vele egy kis reszelt almát, de nem sok eredménnyel .. 30 miliből 15 ment le :D

Egyébként a tápszeres baba gyomra és bélrendszere sokkal érzékenyebb, mint az anyatejeseké, mert a tápszerben nincs meg az a sok jó, ami a tejben. Viszont olvastam olyat, hogy ha már tápszeres a baba, akkor olyat érdemes adni, ami Lactobacillust tartalmaz.

2014. ápr. 18. 11:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Azóta már 1 éves a fiam, de köszönöm, hogy írtál!
2014. ápr. 18. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!