Nem tudtok olyan ételt, amit biztos, hogy szívesen elfogadna a babám?
Figyelt kérdés
6 hónapos múlt 29-én,két hete kóstoltatom.Kapott már almát,barackot,főztem répát krumplival,kapott meggylét,egyszerűen semmi nem ízlik neki.Tudom furcsa neki még meg minden,eddig csak anyatejet kapott,cumisüveget,kanalat sem nagyon használtunk.nem is célom még étkezés kiváltása,csak örülnék,ha azt látnám,hogy ízlik neki valami.Mi az amit majdnem minden baba szívesen megeszik?:)2013. jún. 4. 13:58
1/8 anonim válasza:
Anyatejes babáim az őszibarack-banánt szerették meg elsőként. Hipp-et vettem nekik, ha nem volt otthon fagyasztott őszibarackom (általában fagyasztok le télire bébiételes üvegben leturmixolt őszibarackot).
2/8 anonim válasza:
Nekem az elején csak az üvegeset ette meg. Most már a házi kosztot is szereti 2 hónapja hozzátáplálom.
4/8 anonim válasza:
Répa, sütőtök, alma keksszel. Ezek édesek, esetleg még az édesburgonya, mert hasonló az íze mint a sütőtöknek. Amúgy minden újra fanyalognak eleinte. Kitartás! :) próbáld pár napig ugyanazt, és csak ha látod rajta hogy okés a dolog akkor próbálj újat.
6/8 anonim válasza:
Nálunk is eleinte az üveges babaételt szerette :) Én hiába "pacsáltam", passzíroztam...nem kérte. Az üvegesek közül a banán befutó volt, és most 10 hónaposan imádja a 2 fogával harapni is, ha Apa azt eszik :)
7/8 anonim válasza:
Mikor adod neki az új ízeket szoptatás előtt vagy után? Mert ha jól van lakva, attól is lehet, hogy nem ízlik neki. Az én babám is fintorog az első falatoknál. Az újakat mindig 3-4 napig próbálom, ha sehogy nem jó, akkor hagyom. Az almát pároltam, úgy pürésítettem, kicsi főzővízzel, így elég folyós maradt, úgy megette, hacsak reszeltem, úgy nem kellett. Sőt, eleinte, az első hetekben mindent csak elég hígan fogadott el, aztán szépen lassan hozzászokott. Nála a banán volt a nyerő, amit egyből elfogadott. :) De az is lehet, hogy a babád egyszerűen még nincs felkészülve az újdonságra, ne is erőltesd, csak amíg kedve van az evéshez. :) Az első fiamnál nagyon-nagyon döcögősen indult, hetekig alig tudtam neki bármit is adni, mégis belejöttünk egy idő után! Szóval nyugi, majd a tied is "rákap az ízére". Az üvegessel az a probléma, hogy a babák hozzászokhatnak. Sokszor olvasom, hogy csak azt eszi a baba. Ebbe majdnem én is beleestem a nagyobbiknál, mert könnyebb volt azt adni, mint pepecselni azért, hogy utána ne egye meg. :( Tehát lehet üvegeset adni abból amit nem lehet kapni, elkészíteni, de arra mindig figyelj, hogy a saját készítésűből is próbálkozzál!
8/8 anonim válasza:
ne erőltesd, ne siettesd, a 6 hónap nem kőbe vésett, csak az orvosok, védőnők erőltetik, örülj, hogy tudod szoptatni. ha már ül, van foga, tud két ujjal csípve fogni, nem tolja ki a kanalat a nyelvével, akkor érett a hozzátáplálásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!