Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan kell lefagyasztani a...

Hogyan kell lefagyasztani a mini adag zöldséget?

Figyelt kérdés

Nem rég kezdtük a hozzátáplálást,és már eszik a babám sütőtököt,ami ugye elég nagy "kiszerelésben" kapható.

olvastam,hogy jégkocka tartóban stb le szokták fagyasztani a zöldséget,de nem tudom,hogyan kell,előx megfőzöm,pürésítem,majd be a fagyasztóba?mikor kiolvsztom,akkor csak forró vízbe tegyem be??mi lesz a lével,amit kienged,az nem kölcsönöz kellemetlen ízt?

2013. jún. 4. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Én megfőzve "kész ételként" szoktam fagyasztani minden bébi kaját. P.Avent poharakba szoktam rakni fél vagy egész adagot és úgy be a fagyasztóba. Bébiétel/cumisüveg melegítőben szoktam felolvasztani és máris adom a babámnak. Én így szoktam, a fiam még nem reklamált és korábban a lányom se. :D

Egy 3 éves lányka és egy 11 hónapos fiúcska anyukája

2013. jún. 4. 13:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Az elkészített pürét is fagyaszthatod. Megfőzöl nagyobb mennyiséget, utána kis műanyag poharakba adagolod, jól lezacskózod (ha pl. nincs Aventes poharad) és mehet a fagyasztóba. Én olvasztás után felforraltam újra, mert így lett olyan az állaga, mint a frissnek.

Sütőtököt fagyasztottam le nyersen is, csak felkockáztam, zacskóba tettem, s mindig annyit vettem ki, amennyit meg akartam főzni.

Csirkemellet szintén nyersen fagyasztottam, akkora darabokra vágtam, ami egy adagnak megfelel, külön zacskóztam (egy nagy zacskóba befőttes gumival "elgumiztam" többet - jobban nem tudom megfoglamazni). Mindig annyit vettem elő, amennyi kellett.

Meggyet, brokkolit, barackot is fagyasztottam.

2013. jún. 4. 13:52
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi lányok!
2013. jún. 4. 13:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is készen fagyasztom, jégkockatartóban, vagy üres bébikajás dobozban/ üvegben. Mivel az enyém csak délben eszik ezért én reggel kiveszem a fagyóból és délre felenged. Ami sűrűbb ahhoz még öntök forralt vizet, ami hígabb, abba teszek sinlacot.
2013. jún. 4. 14:46
 5/6 A kérdező kommentje:
mi az a sinlac??
2013. jún. 4. 16:43
 6/6 anonim ***** válasza:

én is jégkocklatartóban csináltam, a kész pépet, pld sütőtök, vagy passzírozott borsó.

kipattintottam fagyosan reggel, délre kiolvadt, megmelegítettem, ha nagyon híg volt, tettem hozzá sinlacot:

kérdezted, mi az: allergénszegény pép, receptre felírják, 1300 650g, attól függ, mennyit adsz, de elég sokáig elég, rizsből és karobból van (szentjánoskenyért mag), plusz sok vitamin van benne, mint a tápszerben, simán vízzel keverve is lehet adni, vagy gyümölccsel, a sinemil is ilyen, csak az más cég

2013. jún. 4. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!