Az olajat egyszerűen csak bele kell keverni a főzelékbe?
Figyelt kérdés
Azokra az olajokra gondolok, amit mi egyébként nem szoktunk "nyersen" enni, pl. napraforgó olaj. Saját magunknak mindig vagy sütésnél, vagy főzésnél használjuk. A babának simán hidegen, melegítés nélkül hozzá lehet keverni a pürésített zöldséghez?2013. máj. 27. 09:46
1/13 anonim válasza:
miért, hidegen adod neki a főzeléket? Amikor főzöd, akkor adjál hozzá kiskanál olajat. Először csak mokkáskanálnyit.
2/13 A kérdező kommentje:
Nyilván nem hidegen adom a főzeléket. Megfőzöm vízben a zöldséget, majd kiveszem és pürésítem pici főzővízzel. Ha ehhez utólag hozzákeverem az olajat az akkor nem fő meg, csak felmelegszik. Erre értettem, hogy nyersen adhatom-e.
2013. máj. 27. 09:57
3/13 anonim válasza:
miért kéne egyáltalán az olaj bele?
4/13 anonim válasza:
így van,az olajat nem kell megfőzni,ahogy pl a sót sem,
5/13 A kérdező kommentje:
Érdekes, én eddig még véletlenül sem úgy használtam az olajat, mint a sót. Arról nem is beszélve, hogy a bébiételbe sót nem teszek.
2013. máj. 27. 10:26
6/13 anonim válasza:
én soha nem tettem bele olajat. Tényleg nem értem, miért kellene beletenni? Van valami jó hatása? Tényleg érdekelne, nem bunkóságból írom!
7/13 anonim válasza:
Még nem hallottam ilyet, h étolajat a baba ételébe. Nem hinném, h a gyomra már elég érett ehhez. Ez kinek a hülyesége amúgy? Egyébként nemcsak főzve-sütve lehet az olajat fogyasztani, hanem pl. salátára csepegtetve vagy pirítósra kenve. Főleg az olívaolajat, nyami! De ha pl. veszel egy halkonzervet, az is nyers olajban van.
8/13 anonim válasza:
Utolsónak: azért kell valamilyen olaj a baba ételébe, mert vannak vitaminok (pl. az A-vitamin, D-vitamin) amik zsírban oldódnak... Én ezért szoktam a Vigantolt is mindig ebédnél odaadni neki.
9/13 anonim válasza:
Igen, szoktak bele olajat tenni 6-7 hónapos hótol kezdve. A zsírban oldódó vitaminok miatt kell növényi olajjal is gazdagítani az ételt. (Én innen néztem "recepteket": Devics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve)
Én 1 teáskanálnyi extra szűz olívaolajat teszek bele.
Egyébként a gyári bébiételekben is van növényi olaj. (repceolaj)
10/13 anonim válasza:
Szia! Én pár csepp olivaolajon pároltam 1-2 percig a répát, karalábét éppen mit és utána öntöttem rá vizet. (Szentkirályi mentes vizet használtam a babámnak mindenhez)Amikor ez félkész állapotban volt tettem hozzá a krumplit sűrítésnek. A babám jobban szerette így, mintha utólag tettem volna 1-2 cseppet. (kipróbáltam úgy is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!