Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Az olajat egyszerűen csak...

Az olajat egyszerűen csak bele kell keverni a főzelékbe?

Figyelt kérdés
Azokra az olajokra gondolok, amit mi egyébként nem szoktunk "nyersen" enni, pl. napraforgó olaj. Saját magunknak mindig vagy sütésnél, vagy főzésnél használjuk. A babának simán hidegen, melegítés nélkül hozzá lehet keverni a pürésített zöldséghez?
2013. máj. 27. 09:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
miért, hidegen adod neki a főzeléket? Amikor főzöd, akkor adjál hozzá kiskanál olajat. Először csak mokkáskanálnyit.
2013. máj. 27. 09:54
 2/13 A kérdező kommentje:
Nyilván nem hidegen adom a főzeléket. Megfőzöm vízben a zöldséget, majd kiveszem és pürésítem pici főzővízzel. Ha ehhez utólag hozzákeverem az olajat az akkor nem fő meg, csak felmelegszik. Erre értettem, hogy nyersen adhatom-e.
2013. máj. 27. 09:57
 3/13 anonim ***** válasza:
48%
miért kéne egyáltalán az olaj bele?
2013. máj. 27. 09:59
 4/13 anonim ***** válasza:
így van,az olajat nem kell megfőzni,ahogy pl a sót sem,
2013. máj. 27. 09:59
 5/13 A kérdező kommentje:
Érdekes, én eddig még véletlenül sem úgy használtam az olajat, mint a sót. Arról nem is beszélve, hogy a bébiételbe sót nem teszek.
2013. máj. 27. 10:26
 6/13 anonim ***** válasza:
én soha nem tettem bele olajat. Tényleg nem értem, miért kellene beletenni? Van valami jó hatása? Tényleg érdekelne, nem bunkóságból írom!
2013. máj. 27. 10:28
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Még nem hallottam ilyet, h étolajat a baba ételébe. Nem hinném, h a gyomra már elég érett ehhez. Ez kinek a hülyesége amúgy? Egyébként nemcsak főzve-sütve lehet az olajat fogyasztani, hanem pl. salátára csepegtetve vagy pirítósra kenve. Főleg az olívaolajat, nyami! De ha pl. veszel egy halkonzervet, az is nyers olajban van.
2013. máj. 27. 10:43
 8/13 anonim ***** válasza:
Utolsónak: azért kell valamilyen olaj a baba ételébe, mert vannak vitaminok (pl. az A-vitamin, D-vitamin) amik zsírban oldódnak... Én ezért szoktam a Vigantolt is mindig ebédnél odaadni neki.
2013. máj. 27. 12:06
 9/13 anonim ***** válasza:

Igen, szoktak bele olajat tenni 6-7 hónapos hótol kezdve. A zsírban oldódó vitaminok miatt kell növényi olajjal is gazdagítani az ételt. (Én innen néztem "recepteket": Devics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve)

Én 1 teáskanálnyi extra szűz olívaolajat teszek bele.

Egyébként a gyári bébiételekben is van növényi olaj. (repceolaj)

2013. máj. 27. 12:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Szia! Én pár csepp olivaolajon pároltam 1-2 percig a répát, karalábét éppen mit és utána öntöttem rá vizet. (Szentkirályi mentes vizet használtam a babámnak mindenhez)Amikor ez félkész állapotban volt tettem hozzá a krumplit sűrítésnek. A babám jobban szerette így, mintha utólag tettem volna 1-2 cseppet. (kipróbáltam úgy is)
2013. máj. 27. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!