Akkor most adhatok vagy nem adhatok málnás bébiételt a gyereknek?
Én nem tudok pontosat és hiteleset a bébiételgyártás folyamatáról, de nem egyszer hallottam már, hogy pont az ilyen aprómagvas hamik vertek ki egyes csecsemőket. (Épp tegnap is ezt mesélte egy anyuka a tornán.)
Úgyhogy egyrészt ezért, másrészt azért, mert attól, hogy nincs külsőleges tünet, még nem biztos, hogy belül sem okoz gondot(!), én a saját gyerekeimnek csak onnantól adok ilyesmit, amikortól a táblázatokban szerepel. És más anyukáknak is ezt szoktam javasolni.
De ez egyéni vélemény.
Én se adtam a gyerekeimnek ilyen bébiételeket, de az biztos, hogy nem azért allergizál, mert piros a színe:)
Ugyan már Kérdező, ez viccnek is rossz:))
"Valószínűleg sok kismama meglepve tapasztalta, hogy ma már négyhónapos csecsemők számára is létezik eperrel, málnával, azaz erős allergénhatású gyümölccsel ízesített bébiétel. "Az eper, málna, ribizli esetében felnőtteknél a szőrős külső és az apró magvak valóban allergénhatásúak. Bébiételek esetében azonban eltávolítják a gyümölcs külsejét, tulajdonképpen nem is a gyümölcs, inkább csak az íz az, amely a pépekbe kerül. De természetesen legyünk az ilyen bébiételekkel is óvatosak, kóstoltassuk meg a csecsemővel, és ha tünetek jelentkeznek, ne adjuk a továbbiakban" - javasolja a főorvos."
Forrás: [link]
Azért mert igazat adtunk anyukádnak, nem kell kiakadni, bizony az apró magvak okozzák az allergát, nem pedig a piros szín:D
... de akkor meg minek adjuk a babának, ha szinte mindent kiszednek belőle, aminek "értelme" van, ami természetes és amitől eper az eper?
Én úgy vagyok ezzel, hogy a gyerekem fog még eleget enni belőle egész hátralévő életében.. Majd inkább akkor adok neki ilyen "necces" ételt, amikor valószínűleg meg tudja már emészteni úgy, ahogyan eredetileg van; én feleslegesnek érzem az ilyen "lebutított" változatokat. (Arról nem beszélve, hogy tényleg mennyire lehet egészséges, ha ennyire szétszedik, feldolgozzák, kiszűrik...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!